Ciorba de perisoare cu smantana

Ciorbe 3700 Ultima actualizare: Jul 08, 2020 Creat: Oct 10, 2019
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Reteta de ciorba de perisoare este cred cea mai cunoscuta reteta din tara noastra. Modul in care se prepara aceasta ciorba depinde de la o zona la alta, ba chiar de la o gospodina la alta. Am citit multe comentarii despre ce se pune sau nu se pune la ciorba de perisoare. Am vazult multe gospodine care respecta cu strictete o anume reteta si nu care cumva sa pui sau sa omiti vreun ingredient ca-i mare bai! Ador ciorbele de orice fel in special cele la care pot sa pun multe legume si nu tin cont de nici un fel de reteta dar tin cont de gusturile familiei mele.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru perisoare
  • Ingrediente pentru ciorba

Mod de preparare

  1. Pentru inceput ne ocupam de perisoare, carnea tocata o amestecam cu orezul spalat, sarea, piperul, boiaua si ouale, framantam bine carnea si o lasam sa stea putin
  2. Calim legumele tocate, ceapa, morcovul, patrunjelul radacina si telina, turnam apa fierbinte si lasam la fiert
  3. Cand apa cu legumele tocate a inceput sa fiarba formam perisoarele cu palmele umezite in apa rece, nu modelati perisoarele prea mari, ele vor mai creste putin la fiert datorita orezului, lasam putin ciorba la fiert, adaugam bulionul si luam spuma
  4. Cand nu se mai formeaza spuma, punem cimbru, sare, piper dupa gust si frunza de dafin
  5. Dupa aproximativ 1h punem cartofii taiati in marime potrivita pentru ciorba, punem mazarea si fasolea, ciorba se mai fierbe 20-25min
  6. Oprim focul si punem frunze de patrunjel tocate

Ciorba de perisoare cu smantana



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Reteta de ciorba de perisoare este cred cea mai cunoscuta reteta din tara noastra. Modul in care se prepara aceasta ciorba depinde de la o zona la alta, ba chiar de la o gospodina la alta. Am citit multe comentarii despre ce se pune sau nu se pune la ciorba de perisoare. Am vazult multe gospodine care respecta cu strictete o anume reteta si nu care cumva sa pui sau sa omiti vreun ingredient ca-i mare bai! Ador ciorbele de orice fel in special cele la care pot sa pun multe legume si nu tin cont de nici un fel de reteta dar tin cont de gusturile familiei mele.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput ne ocupam de perisoare, carnea tocata o amestecam cu orezul spalat, sarea, piperul, boiaua si ouale, framantam bine carnea si o lasam sa stea putin
  2. Calim legumele tocate, ceapa, morcovul, patrunjelul radacina si telina, turnam apa fierbinte si lasam la fiert
  3. Cand apa cu legumele tocate a inceput sa fiarba formam perisoarele cu palmele umezite in apa rece, nu modelati perisoarele prea mari, ele vor mai creste putin la fiert datorita orezului, lasam putin ciorba la fiert, adaugam bulionul si luam spuma
  4. Cand nu se mai formeaza spuma, punem cimbru, sare, piper dupa gust si frunza de dafin
  5. Dupa aproximativ 1h punem cartofii taiati in marime potrivita pentru ciorba, punem mazarea si fasolea, ciorba se mai fierbe 20-25min
  6. Oprim focul si punem frunze de patrunjel tocate

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile