Ciorba de miel cu smantana si leustean este un preparat nelipsit de pe masa de Paste. Ciorba de miel se pregateste ca orice alta ciorba, cu multe legume, zarzavaturi, verdeata si carne cu os, servita cu smantana, leustean si acrita cu zeama de lamaie sau otet, un preparat delicios si plin de arome.
Mod de preparare
- Carnea de miel se curata de grasime si pielite, apoi se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa deoparte, intre timp se pregatesc legumele pentru ciorba de miel
- Morcovii, patrunjelul radacina, telina, ardeiul gras sau capia se taie in cubulete mici, rosiile decojite se taie in cubulete cat mai mici, ceapa se lasa intreaga dupa ce a fost decojita
- Intr-o oala mai incapatoare se pun 2-3 linguri de ulei la incalzit, se adauga morcovii, patrunjelul radacina si telina, legumele se calesc 2-3min, apoi se adauga carnea de miel, se amesteca bine de cateva ori, se toarna apa fierbinte, tot acum se pune o lingurita de sare, frunza de dafin si ceapa intreaga
- Ciorba de miel de lasa la fiert la foc potrivit, in acest timp se spumeaza de cate ori este nevoie, rosiile se pun in ciorba cand nu se mai formeaza spuma
- Cat timp ciorba este pe foc se pune sare si piper dupa gust, se pot adauga si cateva boabe de piper, in functie de preferinte
- Cand carnea este aproape fiarta, se scoate pe o farfurie si se lasa putin la racit, se dezoseaza, se taie in bucati mai mici potrivite pentru ciorba, apoi se pune in oala cu ciorba, se adauga ardeiul taiat in cubulete si se mai tine pe foc 10-15min, se opreste focul si se presara leustean verde tocat
- Ciorba de miel se serveste cu smantana, leustean verde tocat si poate fi acrita cu zeama de lamaie sau otet
Ciorba de miel cu smantana si leustean
- Portii: 6
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ciorba de miel cu smantana si leustean este un preparat nelipsit de pe masa de Paste. Ciorba de miel se pregateste ca orice alta ciorba, cu multe legume, zarzavaturi, verdeata si carne cu os, servita cu smantana, leustean si acrita cu zeama de lamaie sau otet, un preparat delicios si plin de arome.
Ingrediente
Mod de preparare
- Carnea de miel se curata de grasime si pielite, apoi se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa deoparte, intre timp se pregatesc legumele pentru ciorba de miel
- Morcovii, patrunjelul radacina, telina, ardeiul gras sau capia se taie in cubulete mici, rosiile decojite se taie in cubulete cat mai mici, ceapa se lasa intreaga dupa ce a fost decojita
- Intr-o oala mai incapatoare se pun 2-3 linguri de ulei la incalzit, se adauga morcovii, patrunjelul radacina si telina, legumele se calesc 2-3min, apoi se adauga carnea de miel, se amesteca bine de cateva ori, se toarna apa fierbinte, tot acum se pune o lingurita de sare, frunza de dafin si ceapa intreaga
- Ciorba de miel de lasa la fiert la foc potrivit, in acest timp se spumeaza de cate ori este nevoie, rosiile se pun in ciorba cand nu se mai formeaza spuma
- Cat timp ciorba este pe foc se pune sare si piper dupa gust, se pot adauga si cateva boabe de piper, in functie de preferinte
- Cand carnea este aproape fiarta, se scoate pe o farfurie si se lasa putin la racit, se dezoseaza, se taie in bucati mai mici potrivite pentru ciorba, apoi se pune in oala cu ciorba, se adauga ardeiul taiat in cubulete si se mai tine pe foc 10-15min, se opreste focul si se presara leustean verde tocat
- Ciorba de miel se serveste cu smantana, leustean verde tocat si poate fi acrita cu zeama de lamaie sau otet
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Ciorbe