Ciorba de gulii cu smantana si marar este o ciorba usoara, simplu de pregatit si plina de savoare, datorita ingredientelor bogate in vitamine. Aceasta ciorba poate fi pregatita in orice anotimp deoarece ingredientele folosite le gasim in comert pe tot parcursul anului. Eu o pregatesc mai des vara in zilele calduroase cand nu vreau sa stau prea mult in bucatarie,alaturi de cateva crutoane.
Reteta video.
Ingrediente
Optional
Mod de preparare
Se pune apa la fiert
Guliile se spala, se curata de coaja apoi se taie in cubulete ceva mai mari dar potrivite pentru ciorba. Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se toaca in cuburi marunte, se procedeaza la fel cu ceapa si ardeiul gras
Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul gras si se lasa la calit 2-3min, amestecand frecvent
Apa clocotita se toarna peste legumele calite si se lasa fiert. Cand ciorba a inceput sa fiarba se adauga rosia tocata, guliile taiate cubulete si frunza de dafin, sare si piper se pune dupa gust
Cand ciorba este gata se opreste focul si se adauga frunzele de marar tocate sau amestecul de marar si patrunjel frunze. Smantana se poate pune in farfurie la servire, astfel ciorba ramasa in oala poate fi pastrata la frigider si consumata a doua zi
Ciorba de gulii cu smantana si marar, reteta simpla - reteta video
Portii: 6
Timp de preparare: 10min
Timp de gatit: 25min
Calorii: -
Dificultate:
Mediu
Ciorba de gulii cu smantana si marar este o ciorba usoara, simplu de pregatit si plina de savoare, datorita ingredientelor bogate in vitamine. Aceasta ciorba poate fi pregatita in orice anotimp deoarece ingredientele folosite le gasim in comert pe tot parcursul anului. Eu o pregatesc mai des vara in zilele calduroase cand nu vreau sa stau prea mult in bucatarie,alaturi de cateva crutoane.
Reteta video.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune apa la fiert
Guliile se spala, se curata de coaja apoi se taie in cubulete ceva mai mari dar potrivite pentru ciorba. Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se toaca in cuburi marunte, se procedeaza la fel cu ceapa si ardeiul gras
Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul gras si se lasa la calit 2-3min, amestecand frecvent
Apa clocotita se toarna peste legumele calite si se lasa fiert. Cand ciorba a inceput sa fiarba se adauga rosia tocata, guliile taiate cubulete si frunza de dafin, sare si piper se pune dupa gust
Cand ciorba este gata se opreste focul si se adauga frunzele de marar tocate sau amestecul de marar si patrunjel frunze. Smantana se poate pune in farfurie la servire, astfel ciorba ramasa in oala poate fi pastrata la frigider si consumata a doua zi