- Portii: 6
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Ciorba de gulii cu smantana si marar este o ciorba usoara, simplu de pregatit si plina de savoare, datorita ingredientelor bogate in vitamine. Aceasta ciorba poate fi pregatita in orice anotimp deoarece ingredientele folosite le gasim in comert pe tot parcursul anului. Eu o pregatesc mai des vara in zilele calduroase cand nu vreau sa stau prea mult in bucatarie,alaturi de cateva crutoane.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se pune apa la fiert
- Guliile se spala, se curata de coaja apoi se taie in cubulete ceva mai mari dar potrivite pentru ciorba. Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se toaca in cuburi marunte, se procedeaza la fel cu ceapa si ardeiul gras
- Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul gras si se lasa la calit 2-3min, amestecand frecvent
- Apa clocotita se toarna peste legumele calite si se lasa fiert. Cand ciorba a inceput sa fiarba se adauga rosia tocata, guliile taiate cubulete si frunza de dafin, sare si piper se pune dupa gust
- Cand ciorba este gata se opreste focul si se adauga frunzele de marar tocate sau amestecul de marar si patrunjel frunze. Smantana se poate pune in farfurie la servire, astfel ciorba ramasa in oala poate fi pastrata la frigider si consumata a doua zi
Ciorba de gulii cu smantana si marar, reteta simpla
- Portii: 6
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ciorba de gulii cu smantana si marar este o ciorba usoara, simplu de pregatit si plina de savoare, datorita ingredientelor bogate in vitamine. Aceasta ciorba poate fi pregatita in orice anotimp deoarece ingredientele folosite le gasim in comert pe tot parcursul anului. Eu o pregatesc mai des vara in zilele calduroase cand nu vreau sa stau prea mult in bucatarie,alaturi de cateva crutoane.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se pune apa la fiert
- Guliile se spala, se curata de coaja apoi se taie in cubulete ceva mai mari dar potrivite pentru ciorba. Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se toaca in cuburi marunte, se procedeaza la fel cu ceapa si ardeiul gras
- Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul gras si se lasa la calit 2-3min, amestecand frecvent
- Apa clocotita se toarna peste legumele calite si se lasa fiert. Cand ciorba a inceput sa fiarba se adauga rosia tocata, guliile taiate cubulete si frunza de dafin, sare si piper se pune dupa gust
- Cand ciorba este gata se opreste focul si se adauga frunzele de marar tocate sau amestecul de marar si patrunjel frunze. Smantana se poate pune in farfurie la servire, astfel ciorba ramasa in oala poate fi pastrata la frigider si consumata a doua zi
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Ciorbe