Ciorba de curcan cu smantana

Ciorbe 2682 Ultima actualizare: Jun 03, 2020 Creat: Nov 26, 2019
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de ciorba de curcan este o reteta usoara si foarte apreciata de familia mea. Ne plac ciorbele de orice fel, in special cele fara prea multe grasimi. Carnea de curcan are putine grasimi si un continut mare de proteine, plus multe beneficii pentru organismului nostru. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se calesc legumele, morcovul, patrunjelul, telina si pastarnacul se adauga apa fierbinte in functie de cata ciorba vrem sa avem la final
  2. Cand apa cu legumele a inceput sa fiarba punem ceapa intreaga (pe care o scoatem inainte de servire) si carnea, puteti pune pulpa de curcan intreaga si cand este fiarta o scoateti si o taiati in bucati potrivite pentru ciorba sau puteti pune pulpa taiata bucati de la inceput, lasam ciorba sa dea cateva clocote, spumam de cate ori este nevoie.
  3. Adaugam bulionul si cimbrul, sare dupa gust si cateva boabe de piper, lasam ciorba la fiert la foc potrivit
  4. Ardeiul taiat cubulete se pune spre final si se mai fierbe 10-15min.
  5. Oprim focul, tocam frunzele de patrunjel si le punem in ciorba
  6. Smantana se pune la servire, fiecare cat si cum doreste. Pofta buna!

Ciorba de curcan cu smantana



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de ciorba de curcan este o reteta usoara si foarte apreciata de familia mea. Ne plac ciorbele de orice fel, in special cele fara prea multe grasimi. Carnea de curcan are putine grasimi si un continut mare de proteine, plus multe beneficii pentru organismului nostru. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se calesc legumele, morcovul, patrunjelul, telina si pastarnacul se adauga apa fierbinte in functie de cata ciorba vrem sa avem la final
  2. Cand apa cu legumele a inceput sa fiarba punem ceapa intreaga (pe care o scoatem inainte de servire) si carnea, puteti pune pulpa de curcan intreaga si cand este fiarta o scoateti si o taiati in bucati potrivite pentru ciorba sau puteti pune pulpa taiata bucati de la inceput, lasam ciorba sa dea cateva clocote, spumam de cate ori este nevoie.
  3. Adaugam bulionul si cimbrul, sare dupa gust si cateva boabe de piper, lasam ciorba la fiert la foc potrivit
  4. Ardeiul taiat cubulete se pune spre final si se mai fierbe 10-15min.
  5. Oprim focul, tocam frunzele de patrunjel si le punem in ciorba
  6. Smantana se pune la servire, fiecare cat si cum doreste. Pofta buna!

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile