Ciorba de cartofi cu costite proaspete de porc si smantana

Ciorbe 2191 Ultima actualizare: Apr 06, 2020 Creat: Oct 05, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de ciorba de cartofi cu costite proaspete de porc este o reteta specifica bucatariei romanesti, poate fi preparata in mai multe feluri, in functie de zona. Mama ne pregatea destul de des o astfel de ciorba pe care o serveam intotdeauna cu smantana din belsug.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Tocam ceapa, morcovul, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul le taiem cubulete.
  2. Calim legumele in putin ulei, punem si costitele la calit pentru 2-3 min, adaugam o lingurita de sare, turnam apa fierbinte in functie de cata ciorba vrem sa avem la final tinand cont de faptul ca in timpul fierberii apa nu o sa scada mai mult de 1 deget maxim 2
  3. Cand ciorba a inceput sa fiarba luam spuma de cate ori este nevoie
  4. Dupa ce am luat spuma punem cateva boabe de piper si cimbru
  5. Condimentele se pun dupa ce ati spumat ciorba altfel in timp ce luati spuma luati si condimentele
  6. Cartofii taiati cubulete si fasolea pastai se pun mai spre sfarsit
  7. Cand ciorba este gata oprim focul si punem frunzele de patrunjel si marar intregi sau tocate cum va place

Ciorba de cartofi cu costite proaspete de porc si smantana



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de ciorba de cartofi cu costite proaspete de porc este o reteta specifica bucatariei romanesti, poate fi preparata in mai multe feluri, in functie de zona. Mama ne pregatea destul de des o astfel de ciorba pe care o serveam intotdeauna cu smantana din belsug.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Tocam ceapa, morcovul, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul le taiem cubulete.
  2. Calim legumele in putin ulei, punem si costitele la calit pentru 2-3 min, adaugam o lingurita de sare, turnam apa fierbinte in functie de cata ciorba vrem sa avem la final tinand cont de faptul ca in timpul fierberii apa nu o sa scada mai mult de 1 deget maxim 2
  3. Cand ciorba a inceput sa fiarba luam spuma de cate ori este nevoie
  4. Dupa ce am luat spuma punem cateva boabe de piper si cimbru
  5. Condimentele se pun dupa ce ati spumat ciorba altfel in timp ce luati spuma luati si condimentele
  6. Cartofii taiati cubulete si fasolea pastai se pun mai spre sfarsit
  7. Cand ciorba este gata oprim focul si punem frunzele de patrunjel si marar intregi sau tocate cum va place

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile