Ciorba ardeneleasca din rasol de vita cu smantana

Ciorbe 1824 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Oct 25, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Ciorba ardeleneasca din rasol de vita cu smantana, este o ciorba din carne de vita cu os si legume, consistenta si satioasa. Pentru aceasta ciorba de vacuta, puteti folosi dupa bunul plac si alte legume, fasole verde pastai sau conopida. Pentru o ciorba gustoasa se foloseste carne cu os, acesta da un gust deosebit ciorbei, servita calda cu smantana si ardei iute este un deliciu pentru un pranz in familie. Cum se face ciorba ardeneleasca?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba de vacuta
  • In plus pentru servire

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ingredientele pentru ciorba de vacuta, intr-o oala mai mica se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pune carnea de vita cu os, aceasta se lasa sa dea cateva clocote bune, aprox 15-20min, timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie
  2. Intre timp se curata si se spala legumele, morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul si ardeiul gras se taie in cubulete mici, cartofii decojiti si spalati se taie in cubulete ceva mai mari, cartofii taiati se pastreaza in apa rece pana la utilizare, ceapa decojita si spalata se lasa intreaga
  3. Se scoate rasolul de vita de la oparit, se dezoseaza, apoi se taie in cubulete potrivite pentru ciorba, carnea pregatita pentru ciorba se aseaza pe o farfurie impreuna cu oasele
  4. Intr-o oala mai mare pentru ciorba se pune uleiul la incins, apoi se adauga, morcovul, patrunjelul, telina si pastarnacul. Legumele se calesc aprox 3-4min, se adauga carnea, oasele si ceapa intreaga, apoi se toarna apa fierbinte (4L)
  5. Ciorba din rasol de vita se lasa la fiert la foc potrivit, daca este cazul se spumeaza, apoi se pune frunza de dafin si bulionul, sare se pune dupa gust. In timpul fierberii se mai poate adauga apa fierbinte in ciorba, daca aceasta scade prea mult
  6. Cand carnea de vita este fiarta se pun cartofii taiati in cubulete, ardeiul gras si mazarea. Cand cartofii sunt fierti se opreste focul, se scoate ceapa fiarta si frunza de dafin, apoi se adauga frunzele spalate in prealabil. In functie de preferinte, frunzele de patrunjel, telina, marar si leustean se pot pune intregi in ciorba si se scot inainte de servire sau pot fi tocate si se presara in farfurie, la servire

Ciorba ardeneleasca din rasol de vita cu smantana



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ciorba ardeleneasca din rasol de vita cu smantana, este o ciorba din carne de vita cu os si legume, consistenta si satioasa. Pentru aceasta ciorba de vacuta, puteti folosi dupa bunul plac si alte legume, fasole verde pastai sau conopida. Pentru o ciorba gustoasa se foloseste carne cu os, acesta da un gust deosebit ciorbei, servita calda cu smantana si ardei iute este un deliciu pentru un pranz in familie. Cum se face ciorba ardeneleasca?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ingredientele pentru ciorba de vacuta, intr-o oala mai mica se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pune carnea de vita cu os, aceasta se lasa sa dea cateva clocote bune, aprox 15-20min, timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie
  2. Intre timp se curata si se spala legumele, morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul si ardeiul gras se taie in cubulete mici, cartofii decojiti si spalati se taie in cubulete ceva mai mari, cartofii taiati se pastreaza in apa rece pana la utilizare, ceapa decojita si spalata se lasa intreaga
  3. Se scoate rasolul de vita de la oparit, se dezoseaza, apoi se taie in cubulete potrivite pentru ciorba, carnea pregatita pentru ciorba se aseaza pe o farfurie impreuna cu oasele
  4. Intr-o oala mai mare pentru ciorba se pune uleiul la incins, apoi se adauga, morcovul, patrunjelul, telina si pastarnacul. Legumele se calesc aprox 3-4min, se adauga carnea, oasele si ceapa intreaga, apoi se toarna apa fierbinte (4L)
  5. Ciorba din rasol de vita se lasa la fiert la foc potrivit, daca este cazul se spumeaza, apoi se pune frunza de dafin si bulionul, sare se pune dupa gust. In timpul fierberii se mai poate adauga apa fierbinte in ciorba, daca aceasta scade prea mult
  6. Cand carnea de vita este fiarta se pun cartofii taiati in cubulete, ardeiul gras si mazarea. Cand cartofii sunt fierti se opreste focul, se scoate ceapa fiarta si frunza de dafin, apoi se adauga frunzele spalate in prealabil. In functie de preferinte, frunzele de patrunjel, telina, marar si leustean se pot pune intregi in ciorba si se scot inainte de servire sau pot fi tocate si se presara in farfurie, la servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile