Chiftelute din carne de porc

Porc 1332 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Oct 27, 2023
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Chiftelute din carne porc, reteta de chiftele pufoase din ingrediente la indemana. Ceafa de porc este carnea pe care eu o folosesc in compozitia pentru chiftele, mi se pare cea mai potrivita carne pentru chiftele moi si pufoase. Nu cred ca exista o reteta fixa pentru compozitia de chiftelute, fiecare gospodina le prepara dupa gustul familiei, cu patrunjel si marar, mai putina ceapa si mai mult usturoi, cu boia, cimbru uscat sau chimen. In functie de preferinte, inainte de prajire, chiftelutele din carne de porc, se pot tavali prin pesmet sau faina dupa ce au fost modelate. De asemenea chiftelele se pot modela dupa bunul plac, rotunde, plate, ovale, mai mici sau mai mari. Chiftelutele din carne de porc pot fi servite la aperitiv sau ca fel principal alaturi de sos de marar, sos de rosii sau sos de spanac dar la fel de bine pot fi servite langa o salata de cruditati. Cum se fac chiftelele de porc?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru chiftelute
  • In plus

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai incapator se pune carnea de porc macinata, ceapa tocata fin, usturoiul presat, frunzele de patrunjel spalate in prealabil se toaca marunt, cele 2 oua, pesmetul, sare si piper macinat se pune dupa gust
  2. Compozitia pentru chiftele se framanta cu mana cateva minute bune pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30min sau 1h
  3. Dupa acest timp se scoate vasul de la frigider si se formeaza chiftelutele cu palmele umezite in apa rece, chiftelele din carne porc se pot modela mai mari sau mai mici, rotunde sau plate, eu am modelat chiftelute mici de 20g/buc, astfel am obtinut 55 de chiftelute
  4. Cand toate chiftelutele au fost modelate, se pune la incins uleiul pentru prajit, intr-o tigaie mai adanca se pune ulei cam de 2 degete, cand uleiul este incins se pun chiftelutele la prajit Chiftelele nu se inghesuie in tigaie, acestea se prajesc pe rand in 2-3 transe, timpul de prajire la foc potrivit este de aprox 5-6min pe ambele parti. Prajirea chiftelelor se poate face si intr-o craticioara cu fund dublu, in care se toarna ulei de 2-3 degete, in acest caz chiftelele nu se intorc cu furculita deoarece acestea se prajesc uniform
  5. Cand chiftelele din carne de porc sunt frumos rumenite acestea se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi grasimea in exces

Chiftelute din carne de porc



  • Portii: 1
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chiftelute din carne porc, reteta de chiftele pufoase din ingrediente la indemana. Ceafa de porc este carnea pe care eu o folosesc in compozitia pentru chiftele, mi se pare cea mai potrivita carne pentru chiftele moi si pufoase. Nu cred ca exista o reteta fixa pentru compozitia de chiftelute, fiecare gospodina le prepara dupa gustul familiei, cu patrunjel si marar, mai putina ceapa si mai mult usturoi, cu boia, cimbru uscat sau chimen. In functie de preferinte, inainte de prajire, chiftelutele din carne de porc, se pot tavali prin pesmet sau faina dupa ce au fost modelate. De asemenea chiftelele se pot modela dupa bunul plac, rotunde, plate, ovale, mai mici sau mai mari. Chiftelutele din carne de porc pot fi servite la aperitiv sau ca fel principal alaturi de sos de marar, sos de rosii sau sos de spanac dar la fel de bine pot fi servite langa o salata de cruditati. Cum se fac chiftelele de porc?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai incapator se pune carnea de porc macinata, ceapa tocata fin, usturoiul presat, frunzele de patrunjel spalate in prealabil se toaca marunt, cele 2 oua, pesmetul, sare si piper macinat se pune dupa gust
  2. Compozitia pentru chiftele se framanta cu mana cateva minute bune pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30min sau 1h
  3. Dupa acest timp se scoate vasul de la frigider si se formeaza chiftelutele cu palmele umezite in apa rece, chiftelele din carne porc se pot modela mai mari sau mai mici, rotunde sau plate, eu am modelat chiftelute mici de 20g/buc, astfel am obtinut 55 de chiftelute
  4. Cand toate chiftelutele au fost modelate, se pune la incins uleiul pentru prajit, intr-o tigaie mai adanca se pune ulei cam de 2 degete, cand uleiul este incins se pun chiftelutele la prajit Chiftelele nu se inghesuie in tigaie, acestea se prajesc pe rand in 2-3 transe, timpul de prajire la foc potrivit este de aprox 5-6min pe ambele parti. Prajirea chiftelelor se poate face si intr-o craticioara cu fund dublu, in care se toarna ulei de 2-3 degete, in acest caz chiftelele nu se intorc cu furculita deoarece acestea se prajesc uniform
  5. Cand chiftelele din carne de porc sunt frumos rumenite acestea se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi grasimea in exces

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile