Chiftele cu ton, usturoi, parmezan si cartofi, cea mai simpla si rapida reteta pentru un aperitiv cald sau rece, gustos si satios. Pentru aceasta reteta am folosit 2 conserve de ton de 185g/conserva. Aceste chiftele de peste pot fi servite alaturi de un sos de iaurt facut in casa, legume proaspete ori salata de cruditati la alegere. Puteti incerca si reteta de Chiftelute din carne de pui cu pesmet dar si reteta de Chiftele pufoase din carne de curcan
Mod de preparare
- Cartofii taiati cubulete se fierb ca pentru piure, se scurg de apa se lasa putin la racit, apoi se paseaza cu presa de cartofi
- Peste cartofii pasati se adauga tonul bine scurs si maruntit si restul ingredientelor, usturoiul, oul, pesmetul, parmezanul, frunzele de patrunjel sau marar tocate, sarea si piperul, amestecam compozitia foarte bine
- Chiftelutele de peste se formeaza cu mana, se tavalesc prin pesmet apoi se prajesc la foc potrivit, in uleiul incins, pana sunt rumenite pe ambele parti. Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces
Chiftelute de ton cu usturoi, parmezan si cartofi
- Portii: 7
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Chiftele cu ton, usturoi, parmezan si cartofi, cea mai simpla si rapida reteta pentru un aperitiv cald sau rece, gustos si satios. Pentru aceasta reteta am folosit 2 conserve de ton de 185g/conserva. Aceste chiftele de peste pot fi servite alaturi de un sos de iaurt facut in casa, legume proaspete ori salata de cruditati la alegere. Puteti incerca si reteta de Chiftelute din carne de pui cu pesmet dar si reteta de Chiftele pufoase din carne de curcan
Ingrediente
Mod de preparare
- Cartofii taiati cubulete se fierb ca pentru piure, se scurg de apa se lasa putin la racit, apoi se paseaza cu presa de cartofi
- Peste cartofii pasati se adauga tonul bine scurs si maruntit si restul ingredientelor, usturoiul, oul, pesmetul, parmezanul, frunzele de patrunjel sau marar tocate, sarea si piperul, amestecam compozitia foarte bine
- Chiftelutele de peste se formeaza cu mana, se tavalesc prin pesmet apoi se prajesc la foc potrivit, in uleiul incins, pana sunt rumenite pe ambele parti. Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Peste