- Portii: 8
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Daca citesti aceasta reteta inseamna ca ai pofta de chiftele din carne de curcan. Pofticiosii mei le adora! Atunci cand pregatesc acest preparat sunt foarte des vizitata in bucatarie, vizitele sunt foarte scurte, obiectivul principal fiind platoul plin cu chiftele pufoase si gustoase. Adevarul este ca dispar ca prin minune la cat de bune sunt! Va recomand sa incercati si aceasta reteta de Chiftelute din carne de pui cu pesmet, aceste chiftelute pot fi servite alatari de un sos de marar, reteta o gasiti aici Sos de marar cu lapte si unt sau sos de spanac cu lapte si usturoi, reteta o gasiti aici Sos de spanac cu lapte si usturoi.
Sa aveti pofta!
Mod de preparare
- Se framanta carnea macinata de curcan cu ceapa tocata, usturoiul presat, ouale intregi si pesmetul, sare si piper negru macinat se pune dupa gust
- Compozitia pentru chiftele se pune la frigider pentru 30min, pentru ca aromele sa patrunda in carne si amestecul sa devina putin mai ferm ca sa il putem modela
- Cu palmele umezite in apa rece formam chiftele de aceeasi marime si le asezam pe un platou
- Chiftelele din carne de curcan se prajesc la foc mediu in baie de ulei pana cand se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hartie
Chiftele pufoase din carne de curcan
- Portii: 8
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Daca citesti aceasta reteta inseamna ca ai pofta de chiftele din carne de curcan. Pofticiosii mei le adora! Atunci cand pregatesc acest preparat sunt foarte des vizitata in bucatarie, vizitele sunt foarte scurte, obiectivul principal fiind platoul plin cu chiftele pufoase si gustoase. Adevarul este ca dispar ca prin minune la cat de bune sunt! Va recomand sa incercati si aceasta reteta de Chiftelute din carne de pui cu pesmet, aceste chiftelute pot fi servite alatari de un sos de marar, reteta o gasiti aici Sos de marar cu lapte si unt sau sos de spanac cu lapte si usturoi, reteta o gasiti aici Sos de spanac cu lapte si usturoi.
Sa aveti pofta!
Ingrediente
Mod de preparare
- Se framanta carnea macinata de curcan cu ceapa tocata, usturoiul presat, ouale intregi si pesmetul, sare si piper negru macinat se pune dupa gust
- Compozitia pentru chiftele se pune la frigider pentru 30min, pentru ca aromele sa patrunda in carne si amestecul sa devina putin mai ferm ca sa il putem modela
- Cu palmele umezite in apa rece formam chiftele de aceeasi marime si le asezam pe un platou
- Chiftelele din carne de curcan se prajesc la foc mediu in baie de ulei pana cand se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hartie
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Curcan