Chiftelute cu spanac si mozzarella

Fara carne 1121 Ultima actualizare: Jan 20, 2020 Creat: Jan 19, 2020
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Ne place spanacul gatit in orice fel. Asa ca pentru azi am pregatit o reteta noua, chiftelute cu spanac si mozzarella, un preparat care noua ne place tare mult. Sunt mai mult decat delicioase. La aceasta reteta am folosit mozzarella deoarece nu curge in timpul prajirii, ci ramane in interior. Din ingredientele de mai jos am obtinut 12buc de chiftelute.

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Se spala spanacul in 2-3 ape si se pune la fiert pentru 2-3min, se pune la strecurat si se lasa la racit, se toaca cu un cutit bine ascutit
  2. Intr-un vas se pune branza ricotta, spanacul tocat, oul intreg, sarea, piperul, usturoiul granulat si pesmetul, se amesteca compozitia de cateva ori
  3. Cu mainile umezite se formeaza o chifteluta pe care o apasam cu palma, in centrul ei se pun 2-3 cubulete de mozzarella, ridicam marginile peste branza si formam o chifteluta
  4. Chiftelutele astfel formate se dau prin pesmet
  5. Punem uleiul la incins si prajim chiftelutele pana se rumenesc usor pe fiecare parte
  6. Chiftelutele prajite se scot pe o farfurie acoperita cu un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Chiftelute cu spanac si mozzarella



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ne place spanacul gatit in orice fel. Asa ca pentru azi am pregatit o reteta noua, chiftelute cu spanac si mozzarella, un preparat care noua ne place tare mult. Sunt mai mult decat delicioase. La aceasta reteta am folosit mozzarella deoarece nu curge in timpul prajirii, ci ramane in interior. Din ingredientele de mai jos am obtinut 12buc de chiftelute.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se spala spanacul in 2-3 ape si se pune la fiert pentru 2-3min, se pune la strecurat si se lasa la racit, se toaca cu un cutit bine ascutit
  2. Intr-un vas se pune branza ricotta, spanacul tocat, oul intreg, sarea, piperul, usturoiul granulat si pesmetul, se amesteca compozitia de cateva ori
  3. Cu mainile umezite se formeaza o chifteluta pe care o apasam cu palma, in centrul ei se pun 2-3 cubulete de mozzarella, ridicam marginile peste branza si formam o chifteluta
  4. Chiftelutele astfel formate se dau prin pesmet
  5. Punem uleiul la incins si prajim chiftelutele pana se rumenesc usor pe fiecare parte
  6. Chiftelutele prajite se scot pe o farfurie acoperita cu un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile