- Portii: 3 Persoane
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 15min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Aromate, pufoase si foarte usor de pregatit, chiftelutele de dovlecei cu marar si usturoi sunt pe gustul meu deoarece este un preparat fara carne. Deseori le pregatesc la cina si le servim alaturi de o salata de rosii bine coapte sau un iaurt simplu.
Ingrediente
Mod de preparare
- Dovleceii se spala se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara 1 lingurita de sare se amesteca si se lasa sa stea 30min
- Dupa 30min se storc foarte bine de apa, in palme, apoi se pun intr-un vas curat
- Peste dovleceii scursi de apa se pune pesmetul, oul, mararul proaspat spalat si tocat marunt, usturoiul tocat si putin piper negru macinat
- Se amesteca bine compozitia, care trebuie sa fie destul de ferma pentru a putea modela cu palmele umede, chiftelutele
- Se pune uleiul la incalzit, chiftelutele de dovlecei modelate se dau prin pesmet si se prajesc cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos
- Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie si se servesc calde sau reci
Chiftelute de dovlecei cu marar si usturoi
- Portii: 3 Persoane
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Aromate, pufoase si foarte usor de pregatit, chiftelutele de dovlecei cu marar si usturoi sunt pe gustul meu deoarece este un preparat fara carne. Deseori le pregatesc la cina si le servim alaturi de o salata de rosii bine coapte sau un iaurt simplu.
Ingrediente
Mod de preparare
- Dovleceii se spala se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara 1 lingurita de sare se amesteca si se lasa sa stea 30min
- Dupa 30min se storc foarte bine de apa, in palme, apoi se pun intr-un vas curat
- Peste dovleceii scursi de apa se pune pesmetul, oul, mararul proaspat spalat si tocat marunt, usturoiul tocat si putin piper negru macinat
- Se amesteca bine compozitia, care trebuie sa fie destul de ferma pentru a putea modela cu palmele umede, chiftelutele
- Se pune uleiul la incalzit, chiftelutele de dovlecei modelate se dau prin pesmet si se prajesc cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos
- Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie si se servesc calde sau reci
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne