Chiftelute de dovlecei cu marar si usturoi

Fara carne 31679 Ultima actualizare: Jul 21, 2020 Creat: Jun 03, 2020
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Aromate, pufoase si foarte usor de pregatit, chiftelutele de dovlecei cu marar si usturoi sunt pe gustul meu deoarece este un preparat fara carne. Deseori le pregatesc la cina si le servim alaturi de o salata de rosii bine coapte sau un iaurt simplu. 

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Dovleceii se spala se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara 1 lingurita de sare se amesteca si se lasa sa stea 30min
  2. Dupa 30min se storc foarte bine de apa, in palme, apoi se pun intr-un vas curat
  3. Peste dovleceii scursi de apa se pune pesmetul, oul, mararul proaspat spalat si tocat marunt, usturoiul tocat si putin piper negru macinat
  4. Se amesteca bine compozitia, care trebuie sa fie destul de ferma pentru a putea modela cu palmele umede, chiftelutele
  5. Se pune uleiul la incalzit, chiftelutele de dovlecei modelate se dau prin pesmet si se prajesc cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos
  6. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie si se servesc calde sau reci

Chiftelute de dovlecei cu marar si usturoi



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Aromate, pufoase si foarte usor de pregatit, chiftelutele de dovlecei cu marar si usturoi sunt pe gustul meu deoarece este un preparat fara carne. Deseori le pregatesc la cina si le servim alaturi de o salata de rosii bine coapte sau un iaurt simplu. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Dovleceii se spala se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara 1 lingurita de sare se amesteca si se lasa sa stea 30min
  2. Dupa 30min se storc foarte bine de apa, in palme, apoi se pun intr-un vas curat
  3. Peste dovleceii scursi de apa se pune pesmetul, oul, mararul proaspat spalat si tocat marunt, usturoiul tocat si putin piper negru macinat
  4. Se amesteca bine compozitia, care trebuie sa fie destul de ferma pentru a putea modela cu palmele umede, chiftelutele
  5. Se pune uleiul la incalzit, chiftelutele de dovlecei modelate se dau prin pesmet si se prajesc cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos
  6. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie si se servesc calde sau reci

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile