Chiftele din carne de vita in sos de mustar cu smantana

Vita 2306 Ultima actualizare: Oct 27, 2024 Creat: Apr 18, 2024
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de chiftele de vita in sos de mustar cu smantana, chiftelute din carne tocata, sos pentru chiftele. Cum se fac chiftelele din carne de vita, ingrediente pentru chiftele moi. Un fel de mancare foarte apreciat la noi in familie si o reteta pe care o recomand cu toata increderea. Aceste chiftele in sos de mustar pot fi servite alaturi de piure de cartofi, paste fierte sau orez.

Pofta mare si spor la lucru!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru chiftele de vita
  • Ingrediente pentru sos de mustar cu smantana

Mod de preparare

  1. Pentru chiftele de vita, intr-un vas mai incapator se pune carnea tocata de vita si restul de ingrediente, ou, pesmet, usturoi presat, ceapa tocata fin, patrunjel verde tocat, sare si piper se pune dupa gust
  2. Compozitia pentru chftelute din carne de vita se framanta cateva minute, pana cand toate ingredientele sunt bine incorpoarte, apoi se lasa sa stea 10-15min
  3. Chiftelele se modeleaza cu mainile umezite in prealabil in apa rece si se aseaza pe o farfurie plata sau platou
  4. Intr-o tigaie incinsa la foc mediu se pune ulei cam de doua degete, apoi rand pe rand se pun chiftelele la prajit. Chiftelutele se prajesc la foc mediu pana cand se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi grasimea in exces
  5. Pentru sosul de mustar cu smantana, intr-o tigaie mai incapatoare se pune untul la topit, se adauga ceapa tocata fin si se caleste pana cand se inmoaie, se adauga mustarul, se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte si smantana, se omogenizeaza folosind un tel in forma de para, cand sosul de mustar cu smantana a inceput sa fiarba se pune sare si piper dupa gust. Sosul de mustar se fierbe la foc mic 5-6min, dupa acest timp se adauga chiftelele, acestea se clocotesc in sos 5-6min, timp in care se amesteca usor
  6. Cand sosul de mustar a ajuns la consistenta dorita se opreste focul si se presara verdeata tocata

Chiftele din carne de vita in sos de mustar cu smantana



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de chiftele de vita in sos de mustar cu smantana, chiftelute din carne tocata, sos pentru chiftele. Cum se fac chiftelele din carne de vita, ingrediente pentru chiftele moi. Un fel de mancare foarte apreciat la noi in familie si o reteta pe care o recomand cu toata increderea. Aceste chiftele in sos de mustar pot fi servite alaturi de piure de cartofi, paste fierte sau orez.

Pofta mare si spor la lucru!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru chiftele de vita, intr-un vas mai incapator se pune carnea tocata de vita si restul de ingrediente, ou, pesmet, usturoi presat, ceapa tocata fin, patrunjel verde tocat, sare si piper se pune dupa gust
  2. Compozitia pentru chftelute din carne de vita se framanta cateva minute, pana cand toate ingredientele sunt bine incorpoarte, apoi se lasa sa stea 10-15min
  3. Chiftelele se modeleaza cu mainile umezite in prealabil in apa rece si se aseaza pe o farfurie plata sau platou
  4. Intr-o tigaie incinsa la foc mediu se pune ulei cam de doua degete, apoi rand pe rand se pun chiftelele la prajit. Chiftelutele se prajesc la foc mediu pana cand se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi grasimea in exces
  5. Pentru sosul de mustar cu smantana, intr-o tigaie mai incapatoare se pune untul la topit, se adauga ceapa tocata fin si se caleste pana cand se inmoaie, se adauga mustarul, se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte si smantana, se omogenizeaza folosind un tel in forma de para, cand sosul de mustar cu smantana a inceput sa fiarba se pune sare si piper dupa gust. Sosul de mustar se fierbe la foc mic 5-6min, dupa acest timp se adauga chiftelele, acestea se clocotesc in sos 5-6min, timp in care se amesteca usor
  6. Cand sosul de mustar a ajuns la consistenta dorita se opreste focul si se presara verdeata tocata

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Vita

Newsletter

Fii la curent cu noutatile