- Portii: 9
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 35min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de painici, chifle cu iaurt grecesc pentru burger sau hamburger am descoperit-o recent, mi-a atras atentia in primul rand ingredientele folosite, simple si la indemana. Au iesit atat de bune incat cu siguranta aceasta reteta va ramane printre preferatele noastre, painici moi, pufoase cu gust de paine.
Mod de preparare
- Pentu aceasta reteta de chifle cu iaurt, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
- In vasul pentru framantare se pune apa calduta, drojdia proaspata si zaharul, se amesteca de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata complet, apoi se adauga faina, iaurtul, untul topit si lasat la racit si sarea
- Aluatul pentru painici cu iaurt se framanta timp de 10-15min sau pana cand acesta devine omogen, neted si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se imparte in 9 bucati egale, aprox 100g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Se acopera tava cu un prosop curat si se lasa la temperatura camerei timp de 20min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa 20min, chiflele din tava se ung pe toata suprafata cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se presara seminte de susan, mac sau mix de seminte
- Chiflele cu iaurt grecesc se coc timp de 35-40min, apoi se scot de la cuptor, se acopera tava cu un prosop curat si se lasa pana la racirea completa
Chifle, painici pentru burger cu iaurt grecesc
- Portii: 9
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 35min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de painici, chifle cu iaurt grecesc pentru burger sau hamburger am descoperit-o recent, mi-a atras atentia in primul rand ingredientele folosite, simple si la indemana. Au iesit atat de bune incat cu siguranta aceasta reteta va ramane printre preferatele noastre, painici moi, pufoase cu gust de paine.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentu aceasta reteta de chifle cu iaurt, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
- In vasul pentru framantare se pune apa calduta, drojdia proaspata si zaharul, se amesteca de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata complet, apoi se adauga faina, iaurtul, untul topit si lasat la racit si sarea
- Aluatul pentru painici cu iaurt se framanta timp de 10-15min sau pana cand acesta devine omogen, neted si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se imparte in 9 bucati egale, aprox 100g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Se acopera tava cu un prosop curat si se lasa la temperatura camerei timp de 20min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa 20min, chiflele din tava se ung pe toata suprafata cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se presara seminte de susan, mac sau mix de seminte
- Chiflele cu iaurt grecesc se coc timp de 35-40min, apoi se scot de la cuptor, se acopera tava cu un prosop curat si se lasa pana la racirea completa
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine