Chifle cu usturoi si mozzarella la cuptor

Paine 3451 Ultima actualizare: Jan 14, 2022 Creat: Jan 14, 2022
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Chifle cu usturoi si mozzarella la cuptor, painici umplute cu branza, pufoase si moi. Chifle, painici aperitiv servite calde sau reci. Aceste chifle pot fi servite ca atare sau pot fi folosite tip sandwich, cu felli de sunca, salata verde, rosii, ardei sau legume la gratar.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura cu branza
  • In plus

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune apa calduta impreuna cu sarea, zaharul si drojdia uscata, se amesteca bine de cateva ori, apoi se adauga faina si untul topit
  2. Aluatul se framanta aprox 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului
  3. Din aluatul obtinut se formeaza 6 bilute egale
  4. Se ia cate o bila de aluat, se apasa cu palma de cateva ori, apoi se ruleaza pe lungime (in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), chiflele astfel obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  5. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit se taie chifla pe lungime, lasand putin spatiu la ambele capete, se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 1h
  6. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C si se pregateste umplutura. Branza mozzarella se da pe razatoarea cu gauri mari, se amesteca cu usturoiul zdrobit si cateva frunze tocate de patrunjel
  7. Dupa 1h, chiflele se ung cu ou batut, se presara seminte de susan si se pune umplutura de branza
  8. Chiflele cu usturoi si mozzarella se coc 30min in cuptorul preincalzit la 180°C , program caldura sus-jos, la cuptorul electric

Chifle cu usturoi si mozzarella la cuptor



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chifle cu usturoi si mozzarella la cuptor, painici umplute cu branza, pufoase si moi. Chifle, painici aperitiv servite calde sau reci. Aceste chifle pot fi servite ca atare sau pot fi folosite tip sandwich, cu felli de sunca, salata verde, rosii, ardei sau legume la gratar.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune apa calduta impreuna cu sarea, zaharul si drojdia uscata, se amesteca bine de cateva ori, apoi se adauga faina si untul topit
  2. Aluatul se framanta aprox 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului
  3. Din aluatul obtinut se formeaza 6 bilute egale
  4. Se ia cate o bila de aluat, se apasa cu palma de cateva ori, apoi se ruleaza pe lungime (in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), chiflele astfel obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  5. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit se taie chifla pe lungime, lasand putin spatiu la ambele capete, se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 1h
  6. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C si se pregateste umplutura. Branza mozzarella se da pe razatoarea cu gauri mari, se amesteca cu usturoiul zdrobit si cateva frunze tocate de patrunjel
  7. Dupa 1h, chiflele se ung cu ou batut, se presara seminte de susan si se pune umplutura de branza
  8. Chiflele cu usturoi si mozzarella se coc 30min in cuptorul preincalzit la 180°C , program caldura sus-jos, la cuptorul electric

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile