Chifle cu ulei de masline, pentru burgeri, hamburgeri sau mic dejun

Paine 1368 Ultima actualizare: Sep 16, 2021 Creat: Sep 16, 2021
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 2h 45min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Chifle moi si pufoase cu ulei de masline si doar 3g de drojdie. Excelente pentru mic dejun, burgeri, hamburgeri sau gustarile de peste zi. Chifle de casa cu miez moale si coaja subtire. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 chifle

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun urmatoarele ingrediente: apa calduta, zaharul, drojdia si uleiul de masline. Compozitia lichida se amesteca de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata, faina si sarea se pun ultimele
  2. Aluatul se framanta 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului, devine omogen, neted si elastic
  3. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la temperatura camerei pentru 2h
  4. Dupa 2h, se presara putina faina pe planul de lucru, aluatul dospit se framanta sub forma unui rulou apoi se imparte in 12 parti egale. Se da forma chiflelor apoi se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Tava se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 40min. Dupa ce au trecut 20min de cand ati asezat chiflele in tava, setati cuptorul la 200', programul caldura sus si jos la cuptorul electric
  5. Chiflele cu ulei de masline se coc 20-25min

Chifle cu ulei de masline, pentru burgeri, hamburgeri sau mic dejun



  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 2h 45min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Chifle moi si pufoase cu ulei de masline si doar 3g de drojdie. Excelente pentru mic dejun, burgeri, hamburgeri sau gustarile de peste zi. Chifle de casa cu miez moale si coaja subtire. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun urmatoarele ingrediente: apa calduta, zaharul, drojdia si uleiul de masline. Compozitia lichida se amesteca de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata, faina si sarea se pun ultimele
  2. Aluatul se framanta 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului, devine omogen, neted si elastic
  3. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la temperatura camerei pentru 2h
  4. Dupa 2h, se presara putina faina pe planul de lucru, aluatul dospit se framanta sub forma unui rulou apoi se imparte in 12 parti egale. Se da forma chiflelor apoi se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Tava se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 40min. Dupa ce au trecut 20min de cand ati asezat chiflele in tava, setati cuptorul la 200', programul caldura sus si jos la cuptorul electric
  5. Chiflele cu ulei de masline se coc 20-25min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile