- Portii: 12
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 50min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
De multa vreme caut o reteta de chec cu portocale, pufos, moale si foarte aromat. Pentru un gust intens si aroma puternica de portocale am folosit rahat de portocale dar puteti pune in loc de rahat, nuca sau merisoare uscate. Va recomand sa incercati si aceste retete de Chec pufos si aromat cu lamaie sau reteta simpla de Chec pufos cu rahat si cacao
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza spuma, albusul de ou cu 150g zahar
- Separat se mixeaza galbenusul de ou cu 150g zahar pentru cateva minute bune sau pana cand vedeti ca compozitia incepe sa se albeasca putin, adaugam coaja rasa de la portocale, sucul proaspat stors, uleiul de masline, mixam compozitia pentru 2-3min
- Preincalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati caldura sus-jos
- Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt, mixam 2-3min apoi oprim mixerul
- Spuma de la albus se adauga treptat in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu telul
- Ungem pe interior fundul si peretii formei pentru chec cu unt, apoi tapetam forma cu faina
- Turnam compozitia pentru chec in tava iar deasupra punem rahatul de portocale
- Checul se tine la cuptor 50min, se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt
- Pentru glazura de lamaie trebuie doar sa amestecati zaharul pudra impreuna cu zeama de lamaie si sa ornati checul complet racit, dupa bunul plac
Chec pufos cu suc de portocale si rahat
- Portii: 12
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 50min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
De multa vreme caut o reteta de chec cu portocale, pufos, moale si foarte aromat. Pentru un gust intens si aroma puternica de portocale am folosit rahat de portocale dar puteti pune in loc de rahat, nuca sau merisoare uscate. Va recomand sa incercati si aceste retete de Chec pufos si aromat cu lamaie sau reteta simpla de Chec pufos cu rahat si cacao
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza spuma, albusul de ou cu 150g zahar
- Separat se mixeaza galbenusul de ou cu 150g zahar pentru cateva minute bune sau pana cand vedeti ca compozitia incepe sa se albeasca putin, adaugam coaja rasa de la portocale, sucul proaspat stors, uleiul de masline, mixam compozitia pentru 2-3min
- Preincalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati caldura sus-jos
- Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt, mixam 2-3min apoi oprim mixerul
- Spuma de la albus se adauga treptat in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu telul
- Ungem pe interior fundul si peretii formei pentru chec cu unt, apoi tapetam forma cu faina
- Turnam compozitia pentru chec in tava iar deasupra punem rahatul de portocale
- Checul se tine la cuptor 50min, se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt
- Pentru glazura de lamaie trebuie doar sa amestecati zaharul pudra impreuna cu zeama de lamaie si sa ornati checul complet racit, dupa bunul plac
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert