Tort cu blat de cacao, crema caramel si ciocolata si capsuni

Desert 1667 Ultima actualizare: Apr 16, 2020 Creat: Sep 27, 2019
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Un tort delicios pe care il puteti savura alaturi de cei dragi. Ce poate fi mai bun decat un desert cu fructe aromate. Capsuni, ciocolata si caramel, o combinatie irezistibila de care nu te mai poti satura.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema
  • Pentru decor

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 175°C
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul
  3. Cand spuma este intarita se pun galbenusurile, uleiul, faina cernuta impreuna cu cacao, amestecam compozitia cu telul de jos in sus
  4. Acoperim tava pentru blat cu hartie de copt, tava rotunda cu pereti detasabili 24x7cm
  5. Blatul se coace 25-30minute, faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca blatul este copt
  6. Se scoate blatul de cacao de la cuptor si se lasa la racit cateva minute bune, dezlipim hartia de copt si punem blatul de tort inapoi in tava
  7. Intr-o craticioara amestecam praful de budinca cu laptele rece, fierbem budinca cateva minute, se pune ciocolata taiata bucati, zaharul, untul taiat cubulete, uleiul si apa, se mai fierbe cateva minute, crema trebuie sa fie omogena, lucioasa si fara cocoloase
  8. Crema fierbinte se toarna peste blat, asteptam sa se raceasca crema si ornam cu capsuni sau fructe la alegere

Tort cu blat de cacao, crema caramel si ciocolata si capsuni



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Un tort delicios pe care il puteti savura alaturi de cei dragi. Ce poate fi mai bun decat un desert cu fructe aromate. Capsuni, ciocolata si caramel, o combinatie irezistibila de care nu te mai poti satura.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 175°C
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul
  3. Cand spuma este intarita se pun galbenusurile, uleiul, faina cernuta impreuna cu cacao, amestecam compozitia cu telul de jos in sus
  4. Acoperim tava pentru blat cu hartie de copt, tava rotunda cu pereti detasabili 24x7cm
  5. Blatul se coace 25-30minute, faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca blatul este copt
  6. Se scoate blatul de cacao de la cuptor si se lasa la racit cateva minute bune, dezlipim hartia de copt si punem blatul de tort inapoi in tava
  7. Intr-o craticioara amestecam praful de budinca cu laptele rece, fierbem budinca cateva minute, se pune ciocolata taiata bucati, zaharul, untul taiat cubulete, uleiul si apa, se mai fierbe cateva minute, crema trebuie sa fie omogena, lucioasa si fara cocoloase
  8. Crema fierbinte se toarna peste blat, asteptam sa se raceasca crema si ornam cu capsuni sau fructe la alegere

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile