Tort cu blat de cacao, crema caramel si ciocolata si capsuni

Desert 10140 Ultima actualizare: Jun 27, 2024 Creat: Sep 27, 2019
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Un tort delicios pe care il puteti savura alaturi de cei dragi. Ce poate fi mai bun decat un desert cu fructe aromate. Capsuni, ciocolata si caramel, o combinatie irezistibila de care nu te mai poti satura. Blat cu cacao fara praf de copt, crema cu budinca, lapte si ciocolata.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema de budinca cu ciocolata
  • Pentru decor

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 175°C
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul
  3. Cand spuma este intarita se pun galbenusurile, uleiul, faina cernuta impreuna cu cacao, amestecam compozitia cu telul de jos in sus
  4. Acoperim tava pentru blat cu hartie de copt, tava rotunda cu pereti detasabili 24x7cm
  5. Blatul se coace 25-30minute, se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este copt
  6. Se scoate blatul de cacao de la cuptor si se lasa la racit cateva minute bune, dezlipim hartia de copt si punem blatul de tort inapoi in tava
  7. Intr-o craticioara amestecam praful de budinca cu laptele rece, fierbem budinca cateva minute, se pune ciocolata taiata in bucati mai mici, zaharul, untul taiat cubulete, uleiul si apa, se mai fierbe cateva minute, crema trebuie sa fie omogena, fina si fara cocoloase
  8. Crema fierbinte se toarna peste blat, se lasa la racit apoi se pun fructele, capsuni sau fructe la alegere

Tort cu blat de cacao, crema caramel si ciocolata si capsuni



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Un tort delicios pe care il puteti savura alaturi de cei dragi. Ce poate fi mai bun decat un desert cu fructe aromate. Capsuni, ciocolata si caramel, o combinatie irezistibila de care nu te mai poti satura. Blat cu cacao fara praf de copt, crema cu budinca, lapte si ciocolata.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 175°C
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul
  3. Cand spuma este intarita se pun galbenusurile, uleiul, faina cernuta impreuna cu cacao, amestecam compozitia cu telul de jos in sus
  4. Acoperim tava pentru blat cu hartie de copt, tava rotunda cu pereti detasabili 24x7cm
  5. Blatul se coace 25-30minute, se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este copt
  6. Se scoate blatul de cacao de la cuptor si se lasa la racit cateva minute bune, dezlipim hartia de copt si punem blatul de tort inapoi in tava
  7. Intr-o craticioara amestecam praful de budinca cu laptele rece, fierbem budinca cateva minute, se pune ciocolata taiata in bucati mai mici, zaharul, untul taiat cubulete, uleiul si apa, se mai fierbe cateva minute, crema trebuie sa fie omogena, fina si fara cocoloase
  8. Crema fierbinte se toarna peste blat, se lasa la racit apoi se pun fructele, capsuni sau fructe la alegere

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile