Chec pufos cu rahat si cacao

Desert 3302 Ultima actualizare: Jun 17, 2020 Creat: Oct 07, 2019
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Checul este o prajitura obtinuta prin simpla mixare a ingredientelor si copt de obicei intr-o tava dreptunghiulara. Reteta de chec are cateva ingrediente de baza cum ar fi, oul, zaharul, faina, apa si uleiul, restul ingredientelor adaugate depind de preferintele si gusturile fiecaruia, cacao, rahat, fructe confiate, stafide sau nuci care aduc un plus de aroma si savoare. Checul este una dintre cele mai simple prajituri nu presupune mult efort si nici prea multe ingrediente foarte scumpe. Eu am preferat sa prepar un chec simplu cu rahat si cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 180°C
  2. Taiem rahatul cubulete mici, nu puneti bucati mari de rahat deoarece ingreuneaza taierea uniforma a checului
  3. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana cand compozitia creste in volum este mai spumoasa si se deschide la culoare
  4. Se pune alternativ 1 lingura de ulei mixam, 1 lingura de apa mixam, nu oprim mixarea in timp ce punem apa si uleiul
  5. Adaugam faina in ploaie folosind o sita si amestecam compozitia cu telul pana cand observam ca faina este bine omogenizata, se pune si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca usor de cateva ori astfel incat praful de copt sa fie bine integrat in compozitia pentru chec
  6. Intr-un vas mic luam doua, trei linguri din compozitia pentru chec si o amestecam cu 1-2 lingurite de cacao
  7. Tapetam tava pentru chec, dimensiuni 31x12x8 cm, cu hartie de copt si turnam o parte din compozitie, punem rahatul taiat cubulete mici si turnam restul de compozitie
  8. Se toarna compozitia cu cacao pe toata lungimea tavii, intr-o grosime aproximativ egala
  9. Cu o scobitoare facem mici cerculete mai adanci in compozitia de cacao pentru a obtine un efect marmorat
  10. Checul se coace la 180°C pentru aproximaiv 45-50min
  11. Pentru a va asigura ca checul este copt infingeti o scobitoare in mijlocul tavii, daca scobitoarea iese curata checul este gata

Chec pufos cu rahat si cacao



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Checul este o prajitura obtinuta prin simpla mixare a ingredientelor si copt de obicei intr-o tava dreptunghiulara. Reteta de chec are cateva ingrediente de baza cum ar fi, oul, zaharul, faina, apa si uleiul, restul ingredientelor adaugate depind de preferintele si gusturile fiecaruia, cacao, rahat, fructe confiate, stafide sau nuci care aduc un plus de aroma si savoare. Checul este una dintre cele mai simple prajituri nu presupune mult efort si nici prea multe ingrediente foarte scumpe. Eu am preferat sa prepar un chec simplu cu rahat si cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 180°C
  2. Taiem rahatul cubulete mici, nu puneti bucati mari de rahat deoarece ingreuneaza taierea uniforma a checului
  3. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana cand compozitia creste in volum este mai spumoasa si se deschide la culoare
  4. Se pune alternativ 1 lingura de ulei mixam, 1 lingura de apa mixam, nu oprim mixarea in timp ce punem apa si uleiul
  5. Adaugam faina in ploaie folosind o sita si amestecam compozitia cu telul pana cand observam ca faina este bine omogenizata, se pune si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca usor de cateva ori astfel incat praful de copt sa fie bine integrat in compozitia pentru chec
  6. Intr-un vas mic luam doua, trei linguri din compozitia pentru chec si o amestecam cu 1-2 lingurite de cacao
  7. Tapetam tava pentru chec, dimensiuni 31x12x8 cm, cu hartie de copt si turnam o parte din compozitie, punem rahatul taiat cubulete mici si turnam restul de compozitie
  8. Se toarna compozitia cu cacao pe toata lungimea tavii, intr-o grosime aproximativ egala
  9. Cu o scobitoare facem mici cerculete mai adanci in compozitia de cacao pentru a obtine un efect marmorat
  10. Checul se coace la 180°C pentru aproximaiv 45-50min
  11. Pentru a va asigura ca checul este copt infingeti o scobitoare in mijlocul tavii, daca scobitoarea iese curata checul este gata

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile