Chec pufos si aromat cu lamaie

Desert 2575 Ultima actualizare: Jun 17, 2020 Creat: Mar 25, 2020
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 60min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Chec pufos cu lamaie, desertul care iti aduce aminte de copilarie. Un chec deosebit de aromat cu care veti impresiona nu doar familia dar si pe oricine va face o vizita. Servit langa o cana de ceai sau in timp ce savurati romanul preferat, este mereu bine-venit. Aroma si mirosul de lamaie ii da o savoare aparte. Un chec pufos, aromat,  dulce acrisor.


Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 170°C
  2. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana cand compozitia creste in volum este mai spumoasa si se deschide la culoare, aprox 10-15min
  3. Se pune alternativ 1 lingura de ulei mixam, 1 lingura de apa mixam, nu oprim mixerul in timp ce punem apa si uleiul
  4. Adaugam faina putin cate putin, amestecam compozitia cu telul pana cand observam ca faina este bine omogenizata
  5. Praful de copt stins cu putina zeama lamaie se adauga la final, amestecam de cateva ori si apoi punem zeama stoarsa de la o lamaie si coaja data pe razatoare
  6. Compozitia se toarna in tava pentru chec, dimensiuni 31x12x8 cm, acoperita in prealabil cu hartie pentru copt
  7. Introducem tava la cuptor, cuptor incalzit in prealabil la 170°C pentru 60min, se face proba cu o scobitoare, pentru a verifica daca checul este copt

Chec pufos si aromat cu lamaie



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 60min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Chec pufos cu lamaie, desertul care iti aduce aminte de copilarie. Un chec deosebit de aromat cu care veti impresiona nu doar familia dar si pe oricine va face o vizita. Servit langa o cana de ceai sau in timp ce savurati romanul preferat, este mereu bine-venit. Aroma si mirosul de lamaie ii da o savoare aparte. Un chec pufos, aromat,  dulce acrisor.


Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 170°C
  2. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana cand compozitia creste in volum este mai spumoasa si se deschide la culoare, aprox 10-15min
  3. Se pune alternativ 1 lingura de ulei mixam, 1 lingura de apa mixam, nu oprim mixerul in timp ce punem apa si uleiul
  4. Adaugam faina putin cate putin, amestecam compozitia cu telul pana cand observam ca faina este bine omogenizata
  5. Praful de copt stins cu putina zeama lamaie se adauga la final, amestecam de cateva ori si apoi punem zeama stoarsa de la o lamaie si coaja data pe razatoare
  6. Compozitia se toarna in tava pentru chec, dimensiuni 31x12x8 cm, acoperita in prealabil cu hartie pentru copt
  7. Introducem tava la cuptor, cuptor incalzit in prealabil la 170°C pentru 60min, se face proba cu o scobitoare, pentru a verifica daca checul este copt

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile