Ceafa de porc la cuptor in sos de rosii

Porc 2784 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Nov 12, 2023
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 20min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Ceafa de porc la cuptor in sos de rosii, reteta simpla de friptura frageda de porc cu pasta de rosii, ceapa, usturoi si morcovi. Reteta clasica de friptura suculenta si gustoasa servita alaturi de cateva garnituri simple, cartofi natur, orez fiert sau piure de cartofi, mazare sau fasole verde scazuta cu usturoi. Cum se face ceafa de porc la cuptor?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ceafa de porc la cuptor

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc legumele, acestea se spala si se curata de coaja, ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele, usturoiul se taie in jumatati, legumele pregatite pentru friptura se aseaza pe o farfurie
  2. Ceafa de porc se taie in felii groase de 1,5-2cm. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, apoi se pun feliile de carne. Carnea de porc se lasa in tigaie la prajit aprox 4-5min pe fiecare parte sau pana cand incepe sa se rumeneasca putin, apoi se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent cu capac pentru cuptor
  3. In grasimea ramasa in tigaie, se caleste ceapa, morcovul si usturoiul pentru 4-5min, se adauga pasta de rosii si apa, apoi se lasa sa dea cateva clocote timp in care se pune sare si piper dupa gust. Compozitia obtinuta se toarna peste carnea din vas, acum se pun si crengutele de cimbru uscat si frunza de dafin
  4. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie. Ceafa de porc se tine la cuptor aprox 1h, timp in care la nevoie se mai adauga putina apa fierbinte
  5. In ultimele 10-15min se ia capacul de la vas si se mareste temperatura cuptorului la 200°C, astfel feliile de ceafa de porc fara os se vor rumeni frumos

Ceafa de porc la cuptor in sos de rosii



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ceafa de porc la cuptor in sos de rosii, reteta simpla de friptura frageda de porc cu pasta de rosii, ceapa, usturoi si morcovi. Reteta clasica de friptura suculenta si gustoasa servita alaturi de cateva garnituri simple, cartofi natur, orez fiert sau piure de cartofi, mazare sau fasole verde scazuta cu usturoi. Cum se face ceafa de porc la cuptor?

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc legumele, acestea se spala si se curata de coaja, ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele, usturoiul se taie in jumatati, legumele pregatite pentru friptura se aseaza pe o farfurie
  2. Ceafa de porc se taie in felii groase de 1,5-2cm. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, apoi se pun feliile de carne. Carnea de porc se lasa in tigaie la prajit aprox 4-5min pe fiecare parte sau pana cand incepe sa se rumeneasca putin, apoi se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent cu capac pentru cuptor
  3. In grasimea ramasa in tigaie, se caleste ceapa, morcovul si usturoiul pentru 4-5min, se adauga pasta de rosii si apa, apoi se lasa sa dea cateva clocote timp in care se pune sare si piper dupa gust. Compozitia obtinuta se toarna peste carnea din vas, acum se pun si crengutele de cimbru uscat si frunza de dafin
  4. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie. Ceafa de porc se tine la cuptor aprox 1h, timp in care la nevoie se mai adauga putina apa fierbinte
  5. In ultimele 10-15min se ia capacul de la vas si se mareste temperatura cuptorului la 200°C, astfel feliile de ceafa de porc fara os se vor rumeni frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile