- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 1h 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Friptura de porc la cuptor este cred una dintre cele mai usoare preparate pe care le poti pregati indiferent de ocazie, de sarbatori sau un pranz in familie sau chiar si atunci cand esti in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti! Pentru o friptura la cuptor suculenta folositi vase termorezistene cu capac, nu taiati carnea mai mica de 1cm grosime, si folositi cat mai multe legume care dau savoare unui preparat simplu si gustos. Noi am servit aceasta friptura alaturi de legumele din tava si cativa cartofi fierti in apa cu sare peste care am presarat putin piper.
Mod de preparare
- Condimentam carnea pe fiecare parte cu amestecul de condimente uscate si o lasam sa stea 20min la temperatura camerei
- Preincalzim cuptorul la 200°C, cuptor electric, program ventilatie
- Legumele spalate si curatate le taiem felii mai groase
- Asezam carnea de porc in tava, eu am folosit o tava de inox cu capac, puteti folosi si un vas de yena cu capac sau orice alt vas termorezistent cu capac, legumele feliate se pun pe langa carne, le condimentam cu putina sare, stropim ceafa de porc cu ulei, punem boabele de piper, frunza de dafin si boabele de coriandru, acoperim tava cu capac si o introducem la cuptor pentru 1h
- Dupa 1h, reducem temperatura cuptorului la 180°C, luam capacul, intoarcem carnea in tava si o mai lasam 20-30min, timp in care stropim friptura de cateva ori cu zeama din tava, ca sa se rumeneasca frumos
Ceafa de porc la cuptor cu legume, friptura de porc
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 1h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Friptura de porc la cuptor este cred una dintre cele mai usoare preparate pe care le poti pregati indiferent de ocazie, de sarbatori sau un pranz in familie sau chiar si atunci cand esti in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti! Pentru o friptura la cuptor suculenta folositi vase termorezistene cu capac, nu taiati carnea mai mica de 1cm grosime, si folositi cat mai multe legume care dau savoare unui preparat simplu si gustos. Noi am servit aceasta friptura alaturi de legumele din tava si cativa cartofi fierti in apa cu sare peste care am presarat putin piper.
Ingrediente
Mod de preparare
- Condimentam carnea pe fiecare parte cu amestecul de condimente uscate si o lasam sa stea 20min la temperatura camerei
- Preincalzim cuptorul la 200°C, cuptor electric, program ventilatie
- Legumele spalate si curatate le taiem felii mai groase
- Asezam carnea de porc in tava, eu am folosit o tava de inox cu capac, puteti folosi si un vas de yena cu capac sau orice alt vas termorezistent cu capac, legumele feliate se pun pe langa carne, le condimentam cu putina sare, stropim ceafa de porc cu ulei, punem boabele de piper, frunza de dafin si boabele de coriandru, acoperim tava cu capac si o introducem la cuptor pentru 1h
- Dupa 1h, reducem temperatura cuptorului la 180°C, luam capacul, intoarcem carnea in tava si o mai lasam 20-30min, timp in care stropim friptura de cateva ori cu zeama din tava, ca sa se rumeneasca frumos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Porc