Cartofi wedges, cartofi copti la cuptor

Fara carne 1549 Ultima actualizare: Jul 25, 2020 Creat: Jul 25, 2020
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de cartofi wedges este simpla, rapida si foarte usor de facut in plus este o reteta de cartofi la cuptor fara prea mul ulei. Cartofii wedges sunt crocanti la exterior si moi in interior, preparati astfel pot fi serviti ca garnitura pentru toate tipurile de carne, mancati simpli alaturi de o salata sau diferite sosuri.

Sa aveti pofta!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 190°C , la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie, treapta 2
  2. Cartofii spalati si curatati de coaja se taie in doua pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie in trei sau patru felii de 1cm grosime si se pun intr-un vas mai adanc
  3. Presaram condimentele uscate peste cartofi, sarea, piperul si boiaua, amestecam de cateva ori apoi ii punem in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  4. Picuram 3 linguri de ulei peste cartofi si introducem tava la cuptor pentru 20min
  5. Dupa 20min scoatem tava de la cuptor, presaram peste cartofi cimbru si usturoi, punem din nou tava la cuptor pe treapta 3, marim temperatura la 210-220°C si selectam programul grill, pentru 10min cat sa se rumeneasca frumos

Cartofi wedges, cartofi copti la cuptor



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de cartofi wedges este simpla, rapida si foarte usor de facut in plus este o reteta de cartofi la cuptor fara prea mul ulei. Cartofii wedges sunt crocanti la exterior si moi in interior, preparati astfel pot fi serviti ca garnitura pentru toate tipurile de carne, mancati simpli alaturi de o salata sau diferite sosuri.

Sa aveti pofta!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 190°C , la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie, treapta 2
  2. Cartofii spalati si curatati de coaja se taie in doua pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie in trei sau patru felii de 1cm grosime si se pun intr-un vas mai adanc
  3. Presaram condimentele uscate peste cartofi, sarea, piperul si boiaua, amestecam de cateva ori apoi ii punem in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  4. Picuram 3 linguri de ulei peste cartofi si introducem tava la cuptor pentru 20min
  5. Dupa 20min scoatem tava de la cuptor, presaram peste cartofi cimbru si usturoi, punem din nou tava la cuptor pe treapta 3, marim temperatura la 210-220°C si selectam programul grill, pentru 10min cat sa se rumeneasca frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile