Cartofi prajiti la tigaie, crocanti si aurii

Fara carne 20251 Ultima actualizare: Nov 01, 2022 Creat: Oct 17, 2021
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cartofi prajiti la tigaie crocanti si aurii, buni de te lingi pe degete! Sunt deliciosi, fierti si apoi prajiti. Sosul in care se amesteca se transforma intr-o crusta crocanta iar in interior raman moi si cremosi. O reteta simpla de cartofi gatiti de doua ori, pentru cea mai buna garnitura sau serviti simplu doar cu branza razuita, telemea, cascaval sau parmezan. Recomand si reteta de Cartofi wedges, cartofi copti la cuptor

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crusta crocanta
  • In plus
  • Optional

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si curatati de coaja se taie in jumatate, apoi fiecare jumatate se taie in trei. Folositi pe cat posibil cartofi ceva mai mari si de aceeiasi marime. Cartofii taiati se tin in apa rece pentru 30min
  2. Dupa 30min, cartofii se scurg de apa in care au stat, apoi se pun la fiert pentru 7min in apa cu putina sare. Cronometrati 7min din momentul in care apa a inceput sa fiarba, spumati daca este nevoie
  3. Dupa acest timp cartofii se strecoara si se lasa la racit cateva minute bune
  4. Intr-un vas mai adanc se face un amestec din faina, sare, piper, boia, cimbru, usturoi granulat si apa, folositi telul pentru a obtine un amestec fin, fara cocoloase. Cartofii se pun in acest amestec, se agita vasul de cateva ori astfel incat acestia sa fie bine acoperiti de sos. Nu se folosesc ustensile de bucatarie pentru amestecarea cartofilor deoarece acestia se vor strivi
  5. Cartofii se pun bucata cu bucata la prajit in uleiul incis, se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Cartofi prajiti la tigaie, crocanti si aurii



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cartofi prajiti la tigaie crocanti si aurii, buni de te lingi pe degete! Sunt deliciosi, fierti si apoi prajiti. Sosul in care se amesteca se transforma intr-o crusta crocanta iar in interior raman moi si cremosi. O reteta simpla de cartofi gatiti de doua ori, pentru cea mai buna garnitura sau serviti simplu doar cu branza razuita, telemea, cascaval sau parmezan. Recomand si reteta de Cartofi wedges, cartofi copti la cuptor

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si curatati de coaja se taie in jumatate, apoi fiecare jumatate se taie in trei. Folositi pe cat posibil cartofi ceva mai mari si de aceeiasi marime. Cartofii taiati se tin in apa rece pentru 30min
  2. Dupa 30min, cartofii se scurg de apa in care au stat, apoi se pun la fiert pentru 7min in apa cu putina sare. Cronometrati 7min din momentul in care apa a inceput sa fiarba, spumati daca este nevoie
  3. Dupa acest timp cartofii se strecoara si se lasa la racit cateva minute bune
  4. Intr-un vas mai adanc se face un amestec din faina, sare, piper, boia, cimbru, usturoi granulat si apa, folositi telul pentru a obtine un amestec fin, fara cocoloase. Cartofii se pun in acest amestec, se agita vasul de cateva ori astfel incat acestia sa fie bine acoperiti de sos. Nu se folosesc ustensile de bucatarie pentru amestecarea cartofilor deoarece acestia se vor strivi
  5. Cartofii se pun bucata cu bucata la prajit in uleiul incis, se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile