Cartofi inveliti in bacon, rumeniti la cuptor, reteta de cartofi copti cu usturoi si bacon. Deliciosi acesti cartofi fierti in coaja si rumeniti la cuptor, pregatiti pe post de garnitura alaturi de diferite fripturi sau carne la gratar sau serviti alaturi de diferite salate simple sau muraturi asortate.
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Cartofii intregi nedecojiti se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu 2 lingurite de sare. Cartofii se fierb 20-25min, se face proba cu furculita, acestia trebuie sa fie complet fierti
- Intre timp se pregateste un amestec din ulei, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat si ierburi aromatice, cimbru, oregano, rozmarin sau chimen
- Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa si se lasa la racorit, apoi se decojesc
- In functie de marimea cartofilor acestia pot fi lasati intregi daca sunt mai mici sau pot fi taiati in jumatati daca sunt mai mari. Eu am folosit cartofi putin mai mari, egali ca marime, pe care i-am taiat in jumatate
- Cartofii fie ca sunt taiati in jumatati, fie ca sunt intregi se ung cu amestecul pregatit in prealabil, de preferat folosirea unei pensule astfel incat cartofii sa nu se striveasca, apoi se invelesc in felii de bacon, cu cat feliile de bacon sunt mai lungi cu atat mai bine cartofii pot fi inveliti. In cazul in care amestecul de ulei si ierburi aromatice nu a fost folosit in totalitate, acesta nu se arunca, se poate folosi la ungerea baconului, asa cum am procedat si eu
- Daca felia de bacon este mai scurta aceasta se poate fixa pe cartof cu ajutorul unei scobitori sau puteti folosi tepuse mici din inox pentru frigarui
- Cartofii astfel inveliti se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor si se tine timp de 20min la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
Cartofi inveliti in bacon rumeniti la cuptor
- Portii: 4
- Timp de preparare: 5min
- Timp de gatit: 45min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cartofi inveliti in bacon, rumeniti la cuptor, reteta de cartofi copti cu usturoi si bacon. Deliciosi acesti cartofi fierti in coaja si rumeniti la cuptor, pregatiti pe post de garnitura alaturi de diferite fripturi sau carne la gratar sau serviti alaturi de diferite salate simple sau muraturi asortate.
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Cartofii intregi nedecojiti se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu 2 lingurite de sare. Cartofii se fierb 20-25min, se face proba cu furculita, acestia trebuie sa fie complet fierti
- Intre timp se pregateste un amestec din ulei, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat si ierburi aromatice, cimbru, oregano, rozmarin sau chimen
- Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa si se lasa la racorit, apoi se decojesc
- In functie de marimea cartofilor acestia pot fi lasati intregi daca sunt mai mici sau pot fi taiati in jumatati daca sunt mai mari. Eu am folosit cartofi putin mai mari, egali ca marime, pe care i-am taiat in jumatate
- Cartofii fie ca sunt taiati in jumatati, fie ca sunt intregi se ung cu amestecul pregatit in prealabil, de preferat folosirea unei pensule astfel incat cartofii sa nu se striveasca, apoi se invelesc in felii de bacon, cu cat feliile de bacon sunt mai lungi cu atat mai bine cartofii pot fi inveliti. In cazul in care amestecul de ulei si ierburi aromatice nu a fost folosit in totalitate, acesta nu se arunca, se poate folosi la ungerea baconului, asa cum am procedat si eu
- Daca felia de bacon este mai scurta aceasta se poate fixa pe cartof cu ajutorul unei scobitori sau puteti folosi tepuse mici din inox pentru frigarui
- Cartofii astfel inveliti se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor si se tine timp de 20min la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Porc