Cartofi gratinati la cuptor cu sunca, cascaval si smantana

Fara carne 2778 Ultima actualizare: Jan 21, 2020 Creat: Jan 12, 2020
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 35min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Sunt zile in care nu mai stiu ce sa gatesc, reteta de cartofi gratinati la cuptor ma scoate de multe ori din impas si este pe placul nostru. Pregatesc acest fel de mancare la cina, alaturi de cateva muraturi sau o salata asortata. La aceasta reteta puteti folosi orice fel de branza doriti, telemea de vaca, de oaie sau de capra, de asemenea sunca presata poate fi inlocuita cu bacon sau carnat. Indiferent ce variante folositi va asigur ca preparatul este la fel de delicios.

 Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja pentru aprox 20min, se testeaza cartofii cu furculita si cand sunt fierti se scurg de apa fierbinte si se lasa la racit atat cat sa nu ne ardem in timp ce ii curatam de coaja. Cartofii se taie felii nu foarte groase, cu o grosime de cca. 1cm
  2. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  3. Ungem cu putin unt o forma termorezistenta( eu folosesc forma de tarta tip yena)
  4. Punem un strat de cartofi, condimentam cu sare si piper, urmeaza un strat de sunca presata si un strat de cascaval, continuam in aceeasi ordine, ultimul strat fiind cel de cartofi
  5. Amestecam smantana lichida pentru gatit cu smantana fermentata si turnam compozitia peste cartofi
  6. Cartofii se tin la cuptor aprox 30min, dupa acest timp scoatem vasul si presaram deasupra cascavalul ramas(50g), introducem din nou vasul la cuptor pentru cateva minute ca sa se rumeneasca frumos.

Cartofi gratinati la cuptor cu sunca, cascaval si smantana



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 35min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Sunt zile in care nu mai stiu ce sa gatesc, reteta de cartofi gratinati la cuptor ma scoate de multe ori din impas si este pe placul nostru. Pregatesc acest fel de mancare la cina, alaturi de cateva muraturi sau o salata asortata. La aceasta reteta puteti folosi orice fel de branza doriti, telemea de vaca, de oaie sau de capra, de asemenea sunca presata poate fi inlocuita cu bacon sau carnat. Indiferent ce variante folositi va asigur ca preparatul este la fel de delicios.

 Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja pentru aprox 20min, se testeaza cartofii cu furculita si cand sunt fierti se scurg de apa fierbinte si se lasa la racit atat cat sa nu ne ardem in timp ce ii curatam de coaja. Cartofii se taie felii nu foarte groase, cu o grosime de cca. 1cm
  2. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  3. Ungem cu putin unt o forma termorezistenta( eu folosesc forma de tarta tip yena)
  4. Punem un strat de cartofi, condimentam cu sare si piper, urmeaza un strat de sunca presata si un strat de cascaval, continuam in aceeasi ordine, ultimul strat fiind cel de cartofi
  5. Amestecam smantana lichida pentru gatit cu smantana fermentata si turnam compozitia peste cartofi
  6. Cartofii se tin la cuptor aprox 30min, dupa acest timp scoatem vasul si presaram deasupra cascavalul ramas(50g), introducem din nou vasul la cuptor pentru cateva minute ca sa se rumeneasca frumos.

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile