- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 1h
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cartofi cu mozzarella si bacon la cuptor, cartofi copti la cuptor, cartofi umpluti. Reteta simpla si rapida de cartofi umpluti cu cateva ingrediente simple si usor de gasit. Deliciosi acesti cartofi la cuptor, serviti pe post de garnitura sau alaturi de o salata asortata sunt excelenti si mai mult decat usor de facut.
Mod de preparare
- Cartofii bine spalati se pun la fiert intregi cu tot cu coaja. Cand cartofii sunt patrunsi se scot pe un platou si se lasa cateva minute bune la racit
- Dupa ce cartofii s-au racit putin se taie in jumatate pe lungime si cu atentie se scoate miezul cu o lingura sau lingurita
- Miezul de la cartofi se pune intr-un vas, apoi se zdrobeste cu o furculita, peste miezul de cartofi, se adauga mozzarella (100g) data pe razatoarea cu gauri mari, bucati mici de bacon, felii sau cubulete mici, sare si piper se pune dupa gust, cu aceasta compozitie bine amestecata in prealabil se vor umple cartofii
- Cartofii umpluti se asaza intr-un vas termorezistent apoi se pun in cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru 30min, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Dupa 20min, se scoate vasul de la cuptor si se presara peste cartofi mozzarella (50g) data pe razatoarea cu gauri mari, apoi se pune din nou vasul la cuptor pentru 10min, astfel incat cartofii sa se rumeneasca frumos
- Cartofii copti cu mozzarella se vor servi calzi, inainte de servire se presara peste cartofi frunze tocate de ceapa verde sau usturoi
Cartofi cu mozzarella si bacon la cuptor
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 1h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cartofi cu mozzarella si bacon la cuptor, cartofi copti la cuptor, cartofi umpluti. Reteta simpla si rapida de cartofi umpluti cu cateva ingrediente simple si usor de gasit. Deliciosi acesti cartofi la cuptor, serviti pe post de garnitura sau alaturi de o salata asortata sunt excelenti si mai mult decat usor de facut.
Ingrediente
Mod de preparare
- Cartofii bine spalati se pun la fiert intregi cu tot cu coaja. Cand cartofii sunt patrunsi se scot pe un platou si se lasa cateva minute bune la racit
- Dupa ce cartofii s-au racit putin se taie in jumatate pe lungime si cu atentie se scoate miezul cu o lingura sau lingurita
- Miezul de la cartofi se pune intr-un vas, apoi se zdrobeste cu o furculita, peste miezul de cartofi, se adauga mozzarella (100g) data pe razatoarea cu gauri mari, bucati mici de bacon, felii sau cubulete mici, sare si piper se pune dupa gust, cu aceasta compozitie bine amestecata in prealabil se vor umple cartofii
- Cartofii umpluti se asaza intr-un vas termorezistent apoi se pun in cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru 30min, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Dupa 20min, se scoate vasul de la cuptor si se presara peste cartofi mozzarella (50g) data pe razatoarea cu gauri mari, apoi se pune din nou vasul la cuptor pentru 10min, astfel incat cartofii sa se rumeneasca frumos
- Cartofii copti cu mozzarella se vor servi calzi, inainte de servire se presara peste cartofi frunze tocate de ceapa verde sau usturoi
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Porc