Burger de vita facut in casa, reteta simpla

Vita 1027 Ultima actualizare: Nov 16, 2019 Creat: Nov 12, 2019
  • Portii: 5 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 6min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Reteta simpla si clasica pentru burger. Chifteaua pentru burgeri din carne de vita tocata. Un burger de vita este simplu de facut mai ales daca aveti carne de vita proaspata si de buna calitate. Pe langa carne puteti pune cam tot ce doriti. Varianta mea este clasica si am ales sa pun  salata verde, cascaval, rosii, maioneza, ceapa rosie si castraveti murati. Dupa ce ati pus carnea pe gratarul incins ar fi indicat sa nu o intoarceti cel putin 2min pana se formeza o crusta usor rumena. Pentru o chiftea rumena si suculenta gatirea nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3min pe fiecare parte, gatirea in exces duce la intarirea carnii. Pentru formarea chiftelelor pentru burger eu folosesc o presa speciala care ma ajuta mult la formarea perfect rotunda a burgerilor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Carnea tocata de vita se amesteca cu sarea, piperul, uleiul, ceapa tocata si oul si se framanta cateva minute bune.
  2. Cu ajutorul presei pentru burgeri formam chiftelele si le asezam pe un platou.
  3. Incingem tigaia grill si fara sa mai adaugam ulei punem chiftelele la prajit pentru 2-3min pe fiecare parte.

Burger de vita facut in casa, reteta simpla



  • Portii: 5 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 6min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Reteta simpla si clasica pentru burger. Chifteaua pentru burgeri din carne de vita tocata. Un burger de vita este simplu de facut mai ales daca aveti carne de vita proaspata si de buna calitate. Pe langa carne puteti pune cam tot ce doriti. Varianta mea este clasica si am ales sa pun  salata verde, cascaval, rosii, maioneza, ceapa rosie si castraveti murati. Dupa ce ati pus carnea pe gratarul incins ar fi indicat sa nu o intoarceti cel putin 2min pana se formeza o crusta usor rumena. Pentru o chiftea rumena si suculenta gatirea nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3min pe fiecare parte, gatirea in exces duce la intarirea carnii. Pentru formarea chiftelelor pentru burger eu folosesc o presa speciala care ma ajuta mult la formarea perfect rotunda a burgerilor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Carnea tocata de vita se amesteca cu sarea, piperul, uleiul, ceapa tocata si oul si se framanta cateva minute bune.
  2. Cu ajutorul presei pentru burgeri formam chiftelele si le asezam pe un platou.
  3. Incingem tigaia grill si fara sa mai adaugam ulei punem chiftelele la prajit pentru 2-3min pe fiecare parte.

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Vita

Newsletter

Fii la curent cu noutatile