Batoane sarate din aluat de paine

Paine 2116 Ultima actualizare: Nov 11, 2022 Creat: Nov 11, 2022
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de batoane sarate din aluat de paine. Batoane pufoase si moi pregatite in casa din ingrediente simple si usor de gasit. Batoane sarate pentru mic dejun sau cina, servite cu iaurt. Din ingredientele de mai jos ies zece batoane iar pentru copt aveti nevoie de tava mare de la cuptor cu dimensiune de 44x37cm.

Pofta buna si spor la treaba!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • In plus
  • Pentru finisat

Mod de preparare

  1. Ingredientele pentru aluat se pun in vasul pentru framantare in ordinea in care au fost scrise. La inceput se amesteca laptele cald cu drojdia, uleiul si zaharul, apoi se adauga faina si sarea
  2. Aluatul pentru batoane sarate din aluat de paine se framanta la robot 10-15min sau pana cand acesta devine omogen, elastic si se desprinde de peretii vasului. Daca aluatul este lipicios se mai poate adauga 10-15g de faina
  3. Se presara putina faina pe planul de lucru se framanta aluatul in forma de bila, apoi se pune la dospit pentru 30min, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
  4. Dupa 30min, se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de rulou, apoi se taie in 10 parti egale, aproc 100g/buc. Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila
  5. Bilele obtinute se asaza pe o tava unsa in prealabil cu putin ulei se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 15min la temperatura camerei
  6. Dupa 15min, se ia cate o bila si se intinde cu sucitorul, in forma ovala, cat mai subtire apoi se ruleaza cu varful degetelor cat mai strans in forma de rulou cu lungimea de 30cm. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum arata batoanele gata formate
  7. Rulourile formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se lasa la dospit 10min
  8. Se preincalzeste cuptorul la 200°C , la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Inainte de a fi puse la copt rulourile se ung cu lapte rece, apoi se introduc in cuptorul preincalzit si se tin timp 20min
  10. Intre timp se pregateste amestecul din sare, faina si apa rece pentru finisat, compozitia se amesteca cu ajutorul unei furculite, pana cand nu mai prezinta cocoloase
  11. Dupa 20min se scoate tava de la cuptor si se stropesc batoanele cu amestecul pregatit pentru finisat, pentru a fi mai usor se foloseste o lingura
  12. Se introduce din nou tava la cuptor pentru 5min, timp in care batoanele sarate din aluat de paine se rumenesc frumos iar amestecul pentru finisat se usuca

Batoane sarate din aluat de paine



  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de batoane sarate din aluat de paine. Batoane pufoase si moi pregatite in casa din ingrediente simple si usor de gasit. Batoane sarate pentru mic dejun sau cina, servite cu iaurt. Din ingredientele de mai jos ies zece batoane iar pentru copt aveti nevoie de tava mare de la cuptor cu dimensiune de 44x37cm.

Pofta buna si spor la treaba!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ingredientele pentru aluat se pun in vasul pentru framantare in ordinea in care au fost scrise. La inceput se amesteca laptele cald cu drojdia, uleiul si zaharul, apoi se adauga faina si sarea
  2. Aluatul pentru batoane sarate din aluat de paine se framanta la robot 10-15min sau pana cand acesta devine omogen, elastic si se desprinde de peretii vasului. Daca aluatul este lipicios se mai poate adauga 10-15g de faina
  3. Se presara putina faina pe planul de lucru se framanta aluatul in forma de bila, apoi se pune la dospit pentru 30min, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
  4. Dupa 30min, se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de rulou, apoi se taie in 10 parti egale, aproc 100g/buc. Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila
  5. Bilele obtinute se asaza pe o tava unsa in prealabil cu putin ulei se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 15min la temperatura camerei
  6. Dupa 15min, se ia cate o bila si se intinde cu sucitorul, in forma ovala, cat mai subtire apoi se ruleaza cu varful degetelor cat mai strans in forma de rulou cu lungimea de 30cm. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum arata batoanele gata formate
  7. Rulourile formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se lasa la dospit 10min
  8. Se preincalzeste cuptorul la 200°C , la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Inainte de a fi puse la copt rulourile se ung cu lapte rece, apoi se introduc in cuptorul preincalzit si se tin timp 20min
  10. Intre timp se pregateste amestecul din sare, faina si apa rece pentru finisat, compozitia se amesteca cu ajutorul unei furculite, pana cand nu mai prezinta cocoloase
  11. Dupa 20min se scoate tava de la cuptor si se stropesc batoanele cu amestecul pregatit pentru finisat, pentru a fi mai usor se foloseste o lingura
  12. Se introduce din nou tava la cuptor pentru 5min, timp in care batoanele sarate din aluat de paine se rumenesc frumos iar amestecul pentru finisat se usuca

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile