- Portii: 10
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Batoane de casa cu branza cheddar, reteta de batoane pufoase facute in casa din aluat dospit. Cum se fac batoanele din aluat cu branza? Batoane moi, aromate si pufoase, servite cu iaurt, unt sau pe post de paine, sandwich cu sunca, salam sau cum va este pofta.
Mod de preparare
- Pentru aceasta reteta de batoane pufoase, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
- In vasul pentru framantare se pregateste o maia din lapte, drojdie si zahar, in laptele cald se dizolva zaharul si drojdia, se lasa sa se activeze drojdia in vasul acoperit, 10min la temperatura camerei
- Dupa acest timp, se adauga oul, iaurtul, untul, 140g branza cheddar, 60g de branza se pastreaza pentru presarat la final, faina si sarea
- Aluatul pentru batoane se framanta timp de 10min sau pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa 1h se scoate aluatul din vas si se imparte in 10 parti egale, fiecare bucata de aluat se ruleaza cu palmele, ruloul cu lungimea de aprox 30cm se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu restul de aluat ramas, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Cand toate rulourile au fost asezate in tava, se acopera tava cu un prosop curat si se lasa la dospit 20min, la temperatura camerei
- Dupa acest timp, batoanele de paine se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte apoi se presara branza cheddar (60g)
- Batoanele cu branza cheddar se coc aprox 25-30min in cuptorul preincalzit la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Batoane de casa cu branza cheddar
- Portii: 10
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Batoane de casa cu branza cheddar, reteta de batoane pufoase facute in casa din aluat dospit. Cum se fac batoanele din aluat cu branza? Batoane moi, aromate si pufoase, servite cu iaurt, unt sau pe post de paine, sandwich cu sunca, salam sau cum va este pofta.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aceasta reteta de batoane pufoase, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
- In vasul pentru framantare se pregateste o maia din lapte, drojdie si zahar, in laptele cald se dizolva zaharul si drojdia, se lasa sa se activeze drojdia in vasul acoperit, 10min la temperatura camerei
- Dupa acest timp, se adauga oul, iaurtul, untul, 140g branza cheddar, 60g de branza se pastreaza pentru presarat la final, faina si sarea
- Aluatul pentru batoane se framanta timp de 10min sau pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa 1h se scoate aluatul din vas si se imparte in 10 parti egale, fiecare bucata de aluat se ruleaza cu palmele, ruloul cu lungimea de aprox 30cm se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu restul de aluat ramas, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Cand toate rulourile au fost asezate in tava, se acopera tava cu un prosop curat si se lasa la dospit 20min, la temperatura camerei
- Dupa acest timp, batoanele de paine se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte apoi se presara branza cheddar (60g)
- Batoanele cu branza cheddar se coc aprox 25-30min in cuptorul preincalzit la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine