Batoane simple unse cu unt, usturoi, parmezan si oregano, moi, pufoase si aromate. Reteta simpla de batoane de casa cu cateva ingrediente, usor de pregatit. Unse cu unt sau crema de branza si cateva felii de rosii sau ardei, obtinem un sandwich delicios pentru mic dejun sau gustare rapida.
Spor la treaba si pofta buna!
Batoane cu parmezan si usturoi
- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Batoane simple unse cu unt, usturoi, parmezan si oregano, moi, pufoase si aromate. Reteta simpla de batoane de casa cu cateva ingrediente, usor de pregatit. Unse cu unt sau crema de branza si cateva felii de rosii sau ardei, obtinem un sandwich delicios pentru mic dejun sau gustare rapida.
Spor la treaba si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aluat se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia uscata. Se adauga faina si uleiul de masline. Aluatul pentru batoane se framanta 10min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 1h
- Dupa acest timp aluatul se imparte in 6 bucati egale, aprox 80g/buc
- Fiecare bucata de aluat se apasa cu palma apoi se formeaza un rulou cu lungimea de 30cm
- Batoanele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabl cu hartie de copt
- Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 1h
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190°C, programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Batoanele se coc 20min, apoi cat sunt inca fierbinti se ung cu amestecul format din unt topit, sare, usturoi granulal, oregano si parmezan