Reteta simpla de baghete facute in casa cu doar 4 ingredinte de baza, faina, apa, sare si drojdie. Aceste baghete au miezul pufos, coaja usor crocanta si subtire, se fac foarte usor cu un efort destul de mic, aveti nevoie doar de putina organizare ca sa le puteti servi la masa planificata. Respectati pasi retetei de mai jos, ca la final sa puteti savura o bagheta crocanta si aromata.
Pofta buna si spor la treaba!
Baghete de casa, reteta simpla
- Portii: 4
- Timp de preparare: 2h
- Timp de gatit: 35min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta simpla de baghete facute in casa cu doar 4 ingredinte de baza, faina, apa, sare si drojdie. Aceste baghete au miezul pufos, coaja usor crocanta si subtire, se fac foarte usor cu un efort destul de mic, aveti nevoie doar de putina organizare ca sa le puteti servi la masa planificata. Respectati pasi retetei de mai jos, ca la final sa puteti savura o bagheta crocanta si aromata.
Pofta buna si spor la treaba!
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina, drojdia, sarea si apa calduta. Aluatul se framanta 5-6min, se obtine un aluat umed si lipicios, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit la temperatura camerei timp de 1h si 30min
- Dupa acest timp se rastoarna aluatul dospit pe planul de lucru pe care se presara in prealabil putina faina si se imparte in 4 parti cat de cat egale, pentru precizie se poate folosi cantarul de bucatarie. Fiecare parte de aluat se apasa usor cu palma, grosimea aluatului sa nu fie mai mica de 1cm(vezi galeria de poze de mai sus) apoi se ruleaza de trei, patru ori
- Baghetele astfel formate se pun in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 30min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 230°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos. Pentru a forma aburi, pe fundul cuptorului se pune o tava in care se toarna 1l de apa fierbinte, eu am folosit o tava emailata. Tava cu apa fierbinte nu se scoate din cuptor cand se introduce tava cu baghete, rolul aburilor este de a mentine umiditatea necesara, pentru a obtine o coaja usor crocanta
- Inainte de a pune baghetele la cuptor, acestea se presara cu faina cernuta(folositi o sita mica), apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit se fac 5-6 crestaturi oblice
- Baghetele de casa se coc 35-40min, pana se rumenesc frumos