- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Baghete de casa pentru sandwich, paine de casa, mini baghete moi si pufoase. Reteta rapida de baghete din cateva ingrediente simple, ieftine si usor de gasit. Aceste mini baghete sunt foarte usor de facut si sunt ideale pentru pachetelul de la scoala sau dimineata la micul dejun unse cu unt si gem langa o cana cu lapte, ceai fierbinte sau umplute cu diferite branzeturi, rosii, ardei si mezeluri. Cum se face bagheta de casa?
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune faina, zaharul, ingredientele lichide si drojdia uscata
- Aluatul pentru baghete de casa se framanta la robot 10-15min sau pana cand acesta este omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila. Bila de aluat se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h, la temperatura camerei
- Dupa 1h se scoate aluatul din vas si se imparte in opt bucati egale, aprox 120g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala, cu lungimea de 13cm, apoi se ia parte partea laterala si se ruleaza in forma de rulou, bagheta obtinuta se sigileaza foarte bine, la final se ruleaza usor cu palmele pana la lungimea de 16cm, in galeria de poze de mai se poate vedea cum am procedat
- Baghetele de casa astfel formate se aseaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit la temperatura camerei pentru 30min
- Dupa acest timp cu ajutorul unei site mici, se presara faina peste fiecare bagheta, apoi cu un cutit foarte bine ascutit se fac 4-5 taieturi oblice
- Baghetele de casa pentru sandwich se coc timp de 18-20min in cuptorul preincalzit la 220°C
Baghete de casa pentru sandwich
- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Baghete de casa pentru sandwich, paine de casa, mini baghete moi si pufoase. Reteta rapida de baghete din cateva ingrediente simple, ieftine si usor de gasit. Aceste mini baghete sunt foarte usor de facut si sunt ideale pentru pachetelul de la scoala sau dimineata la micul dejun unse cu unt si gem langa o cana cu lapte, ceai fierbinte sau umplute cu diferite branzeturi, rosii, ardei si mezeluri. Cum se face bagheta de casa?
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune faina, zaharul, ingredientele lichide si drojdia uscata
- Aluatul pentru baghete de casa se framanta la robot 10-15min sau pana cand acesta este omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila. Bila de aluat se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h, la temperatura camerei
- Dupa 1h se scoate aluatul din vas si se imparte in opt bucati egale, aprox 120g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala, cu lungimea de 13cm, apoi se ia parte partea laterala si se ruleaza in forma de rulou, bagheta obtinuta se sigileaza foarte bine, la final se ruleaza usor cu palmele pana la lungimea de 16cm, in galeria de poze de mai se poate vedea cum am procedat
- Baghetele de casa astfel formate se aseaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit la temperatura camerei pentru 30min
- Dupa acest timp cu ajutorul unei site mici, se presara faina peste fiecare bagheta, apoi cu un cutit foarte bine ascutit se fac 4-5 taieturi oblice
- Baghetele de casa pentru sandwich se coc timp de 18-20min in cuptorul preincalzit la 220°C
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine