Aripi de curcan la cuptor

Curcan 647 Ultima actualizare: Apr 26, 2020 Creat: Apr 26, 2020
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 12h
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Greu
Tiparire

Aripi de curcan la cuptor,  alta reteta delicioasa, pe care o poti pregati intr-o zi de sarbatoare sau pentru o masa linistita in familie. Ne place carnea de curcan, de aceea gatesc saptamanal un preparat cu acest tip de carne. Fiind o carne mai seaca am incercat sa gasesc o varianta mai gustoasa pentru o friptura suculenta si frageda. Aripile de curcan scoase de la frigider, condimentate rapid si apoi puse la cuptor nu prea sunt gustoase, de aceea ar fi indicat sa tineti carnea condimentata peste noapte la frigider sau cel putin cateva ore bune inainte de a fi gatita. De asemenea recomand folosirea unui vas cu capac pentru gatirea la cuptor, deorece carnea nu se usuca, ba din contra devine suculenta si se gateste uniform.

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Se face un amestec din sare, piper, cimbru, boia si ulei de floarea soarelui
  2. Aripile spalate in prealabil se ung cu acest amestec si se lasa la frigider peste noapte, a doua zi se scot de la frigider cu cel putin o ora inainte de a fi puse la cuptor
  3. Se incinge cuptorul la 190°C, la cuptorul electric, selectati programul cu ventilatie
  4. Se aseaza aripile de curcan intr-un vas pentru cuptor cu capac, eu am folosit vas de yena, se toarna si uleiul peste aripi, o ceapa taiata in patru, frunza de dafin si un morcov taiat rondele ceva mai mari
  5. Se toarna apa usor calduta pe marginea vasului, se acopera cu capac si se pune la cuptorul preincalzit pentru 1,45 min, daca in timpul gatirii apa scade prea mult, mai adaugati putina apa calduta
  6. In ultimele 15min, se ia capacul de la vas si se mai tin 15min la cuptor pentru rumenire

Aripi de curcan la cuptor



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 12h
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Greu

Aripi de curcan la cuptor,  alta reteta delicioasa, pe care o poti pregati intr-o zi de sarbatoare sau pentru o masa linistita in familie. Ne place carnea de curcan, de aceea gatesc saptamanal un preparat cu acest tip de carne. Fiind o carne mai seaca am incercat sa gasesc o varianta mai gustoasa pentru o friptura suculenta si frageda. Aripile de curcan scoase de la frigider, condimentate rapid si apoi puse la cuptor nu prea sunt gustoase, de aceea ar fi indicat sa tineti carnea condimentata peste noapte la frigider sau cel putin cateva ore bune inainte de a fi gatita. De asemenea recomand folosirea unui vas cu capac pentru gatirea la cuptor, deorece carnea nu se usuca, ba din contra devine suculenta si se gateste uniform.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se face un amestec din sare, piper, cimbru, boia si ulei de floarea soarelui
  2. Aripile spalate in prealabil se ung cu acest amestec si se lasa la frigider peste noapte, a doua zi se scot de la frigider cu cel putin o ora inainte de a fi puse la cuptor
  3. Se incinge cuptorul la 190°C, la cuptorul electric, selectati programul cu ventilatie
  4. Se aseaza aripile de curcan intr-un vas pentru cuptor cu capac, eu am folosit vas de yena, se toarna si uleiul peste aripi, o ceapa taiata in patru, frunza de dafin si un morcov taiat rondele ceva mai mari
  5. Se toarna apa usor calduta pe marginea vasului, se acopera cu capac si se pune la cuptorul preincalzit pentru 1,45 min, daca in timpul gatirii apa scade prea mult, mai adaugati putina apa calduta
  6. In ultimele 15min, se ia capacul de la vas si se mai tin 15min la cuptor pentru rumenire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Curcan

Newsletter

Fii la curent cu noutatile