Ardei umpluti cu carne de porc

Porc 1785 Ultima actualizare: Jul 16, 2020 Creat: Oct 10, 2019
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Reteta de ardei umpluti este reteta care iti inunda bucataria de un miros specific si o aroma inconfundabila.Vara este vremea lor, cand pietele sunt practic invadate de tot soiul de ardei care mai de care mai frumosi si mai apetisanti. O vizita la piata si una la macelarie si pranzul este rezolvat. Serviti cu smantana si ardei iute sunt si mai buni. Mie imi place sa umplu 6-7 ardei iar restul compozitiei o modelez sub forma de perisoare ceva mai mari.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru compozitia de carne
  • Ingrediente pentru sosul de rosii

Mod de preparare

  1. Ardeiul gras se spala se scoate cotorul si semintele, gasiti in comert o ustensila speciala pentru ardei, care va ajuta sa scoateti cotorul cu tot cu seminte fara sa rupeti ardeiul
  2. Punem uleiul la incalzit intr-o tigaie, calim ceapa pana devine putin sticloasa punem orezul spalat in prealabil, boiaua si mai calim 1min, oprim focul si lasam la racit
  3. Compozitia de orez racita se framanta cu carnea de porc tocata, se pune sare si piper dupa gust si se lasa compozitia sa stea cateva minute bune pana ne ocupam de zeama in care vor fierbe ardeii
  4. Se pune apa la fiert impreuna cu pasta de rosii, cand zeama a inceput sa fiarba punem sare si putin zahar dupa gust
  5. Umplem ardeii cu carnea tocata si ii asezam in oala, turnam zeama fierbinte peste ardei punem si frunza de dafin si lasam la fiert, pentru aproximativ 2h, la foc potrivit
  6. Frunzele de telina se fierb la sfarsit pentru 2-3 min

Ardei umpluti cu carne de porc



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Reteta de ardei umpluti este reteta care iti inunda bucataria de un miros specific si o aroma inconfundabila.Vara este vremea lor, cand pietele sunt practic invadate de tot soiul de ardei care mai de care mai frumosi si mai apetisanti. O vizita la piata si una la macelarie si pranzul este rezolvat. Serviti cu smantana si ardei iute sunt si mai buni. Mie imi place sa umplu 6-7 ardei iar restul compozitiei o modelez sub forma de perisoare ceva mai mari.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ardeiul gras se spala se scoate cotorul si semintele, gasiti in comert o ustensila speciala pentru ardei, care va ajuta sa scoateti cotorul cu tot cu seminte fara sa rupeti ardeiul
  2. Punem uleiul la incalzit intr-o tigaie, calim ceapa pana devine putin sticloasa punem orezul spalat in prealabil, boiaua si mai calim 1min, oprim focul si lasam la racit
  3. Compozitia de orez racita se framanta cu carnea de porc tocata, se pune sare si piper dupa gust si se lasa compozitia sa stea cateva minute bune pana ne ocupam de zeama in care vor fierbe ardeii
  4. Se pune apa la fiert impreuna cu pasta de rosii, cand zeama a inceput sa fiarba punem sare si putin zahar dupa gust
  5. Umplem ardeii cu carnea tocata si ii asezam in oala, turnam zeama fierbinte peste ardei punem si frunza de dafin si lasam la fiert, pentru aproximativ 2h, la foc potrivit
  6. Frunzele de telina se fierb la sfarsit pentru 2-3 min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile