Tocanita de miel in sos de legume

Miel 3152 Ultima actualizare: Oct 17, 2023 Creat: Apr 29, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Tocanita de miel in sos de legume, ceapa, ardei si morcov. Reteta gustoasa si usor de facut de tocana de miel cu ingrediente simple si usor de gasit. Tocanita de miel poate fi servita alaturi de cateva garnituri simple, mamaliguta, piure de cartofi sau macaroane fierte. Salata de cruditati, salata de varza dulce sau cateva muraturi asortate vin in completarea unui meniu delicios si satios.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tocanita de miel in sos de legume

Mod de preparare

  1. Carnea de miel cu os se curata de pielita si de grasimea in exces, se taie in bucati potrivite pentru tocanita, apoi se pune in apa rece pentru 30min timp in care se schimba apa de doua ori
  2. Legumele spalate, ceapa si morcovul se decojesc, ardeiul se curata de seminte si cotor se razuiesc la robot pe razatoarea cu gauri mari sau pot fi razuite pe razatoarea manuala
  3. Separat intr-o cratita mai mare se pune uleiul la incis apoi se adauaga legumele razuite, acestea se calesc cateva minute bune la foc potrivit sau pana cand se inmoaie putin
  4. Carnea de miel se pune peste legumele calite, se amesteca bine de cateva ori pana cand carnea se albeste, apoi se adauga, piperul macinat, boiaua de ardei, frunzele de dafin, pasta pentru gulas si chimenul macinat, se amesteca din nou de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea, intre timp se pune sare dupa gust
  5. Tocanita de miel in sos de legume se lasa la fiert la foc potrivit aprox 2h ore sau pana cand carnea este fiarta, timp in care se mai adauga apa fierbinte daca este nevoie
  6. In ultimele 10min se pune o lingurita de mustar clasic, se opreste focul si se presara frunze tocate de patrunjel

Tocanita de miel in sos de legume



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Tocanita de miel in sos de legume, ceapa, ardei si morcov. Reteta gustoasa si usor de facut de tocana de miel cu ingrediente simple si usor de gasit. Tocanita de miel poate fi servita alaturi de cateva garnituri simple, mamaliguta, piure de cartofi sau macaroane fierte. Salata de cruditati, salata de varza dulce sau cateva muraturi asortate vin in completarea unui meniu delicios si satios.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Carnea de miel cu os se curata de pielita si de grasimea in exces, se taie in bucati potrivite pentru tocanita, apoi se pune in apa rece pentru 30min timp in care se schimba apa de doua ori
  2. Legumele spalate, ceapa si morcovul se decojesc, ardeiul se curata de seminte si cotor se razuiesc la robot pe razatoarea cu gauri mari sau pot fi razuite pe razatoarea manuala
  3. Separat intr-o cratita mai mare se pune uleiul la incis apoi se adauaga legumele razuite, acestea se calesc cateva minute bune la foc potrivit sau pana cand se inmoaie putin
  4. Carnea de miel se pune peste legumele calite, se amesteca bine de cateva ori pana cand carnea se albeste, apoi se adauga, piperul macinat, boiaua de ardei, frunzele de dafin, pasta pentru gulas si chimenul macinat, se amesteca din nou de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea, intre timp se pune sare dupa gust
  5. Tocanita de miel in sos de legume se lasa la fiert la foc potrivit aprox 2h ore sau pana cand carnea este fiarta, timp in care se mai adauga apa fierbinte daca este nevoie
  6. In ultimele 10min se pune o lingurita de mustar clasic, se opreste focul si se presara frunze tocate de patrunjel

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Miel

Newsletter

Fii la curent cu noutatile