Costite de miel la cuptor, marinada pentru friptura de miel

Miel 1040 Ultima actualizare: May 31, 2020 Creat: Apr 10, 2020
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 13h
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Greu
Tiparire

Pregatite cu rabdare si pricepere, costitele de miel sunt un deliciu pentru cei ce prefera acest tip de carne. Reteta prezentata mai jos face parte din categoria retete de familie. Pot spune ca sunt  norocoasa deoarece de fiecare data cand pregatesc un preparat mai special sotul meu Cristi este alaturi de mine bucatarie. Spun retete de familie pentru ca sunt retete concepute de noi dupa gustul si preferintele noastre. Am vrut un preparat delicios si gustos astfel ca am pregatit o marinada excelenta pentru a da o savoare deosebita costitelor de miel. Pentru orice friptura pe care o pregatesc la cuptor, folosesc vas de yena cu capac sau tava de inox cu capac, bucatile de carne intregi sau feliate nu se usuca si ies mult mai fragede si suculente. Un lucru esential, marinada pregatita trebuie sa acopere complet bucatile de carne.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru marinada

Mod de preparare

  1. Costitele de miel se curata de pielita si se tin in apa rece pentru 30min, timp in care se schimba apa de 2-3 ori, apoi se sterg cu un prosop de hartie
  2. Ceapa si usturoiul verde se toaca nu foarte marunt si se amesteca cu ingredientele uscate
  3. Intr-un vas de preferinta mai intins( tava, vas de yena) se pune jumatate din cantitatea de amestec de frunze si condimente, se aseaza costitele de miel, carnea de miel si se acopera cu restul de amestec ramas, se toarna uleiul si vinul
  4. Tava/vasul se acopera cu capac sau folie alimentara si se lasa peste noapte la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda
  5. Incalzim cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus/jos
  6. Se scoate carnea de la frigider se curata de frunzele de usturoi si ceapa si se lasa 30min la temperatura camerei
  7. Punem costitele intr-o tava cu capac, turnam jumatate din cantitatea de marinada
  8. Din cand in cand stropim costitele de miel cu sosul din tava
  9. Dupa 1h 30min, luam capacul, selectam functia grill reducem temperatura la 180°C si rumenim costitele aprox 10-15min pe fieacare parte

Costite de miel la cuptor, marinada pentru friptura de miel



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 13h
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Greu

Pregatite cu rabdare si pricepere, costitele de miel sunt un deliciu pentru cei ce prefera acest tip de carne. Reteta prezentata mai jos face parte din categoria retete de familie. Pot spune ca sunt  norocoasa deoarece de fiecare data cand pregatesc un preparat mai special sotul meu Cristi este alaturi de mine bucatarie. Spun retete de familie pentru ca sunt retete concepute de noi dupa gustul si preferintele noastre. Am vrut un preparat delicios si gustos astfel ca am pregatit o marinada excelenta pentru a da o savoare deosebita costitelor de miel. Pentru orice friptura pe care o pregatesc la cuptor, folosesc vas de yena cu capac sau tava de inox cu capac, bucatile de carne intregi sau feliate nu se usuca si ies mult mai fragede si suculente. Un lucru esential, marinada pregatita trebuie sa acopere complet bucatile de carne.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Costitele de miel se curata de pielita si se tin in apa rece pentru 30min, timp in care se schimba apa de 2-3 ori, apoi se sterg cu un prosop de hartie
  2. Ceapa si usturoiul verde se toaca nu foarte marunt si se amesteca cu ingredientele uscate
  3. Intr-un vas de preferinta mai intins( tava, vas de yena) se pune jumatate din cantitatea de amestec de frunze si condimente, se aseaza costitele de miel, carnea de miel si se acopera cu restul de amestec ramas, se toarna uleiul si vinul
  4. Tava/vasul se acopera cu capac sau folie alimentara si se lasa peste noapte la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda
  5. Incalzim cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus/jos
  6. Se scoate carnea de la frigider se curata de frunzele de usturoi si ceapa si se lasa 30min la temperatura camerei
  7. Punem costitele intr-o tava cu capac, turnam jumatate din cantitatea de marinada
  8. Din cand in cand stropim costitele de miel cu sosul din tava
  9. Dupa 1h 30min, luam capacul, selectam functia grill reducem temperatura la 180°C si rumenim costitele aprox 10-15min pe fieacare parte

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Newsletter

Fii la curent cu noutatile