Friptura de miel

Miel 5462 Ultima actualizare: Oct 17, 2023 Creat: Apr 16, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Friptura de miel in vin la cuptor cu usturoi, ceapa si cimbru, reteta simpla de miel la cuptor. Atunci cand pregatesc aceasta friptura imi place sa las bucatile de carne ceva mai mari astfel carnea ramane frageda si suculenta. Pentru fripturi la cuptor folosesc o tava de inox cu capac ideala pentru orice tip de carne. In lipsa acesteia puteti folosi vas de yena cu capac sau o tava simpla pentru friptura. Recomand si reteta de Costite de miel la cuptor, marinada pentru friptura de miel

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190-200°C, program cu ventilatie la cuptorul electric
  2. Carnea de miel se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper si boia apoi se asaza in tava
  3. Printre bucatile de carne se pune ceapa curatata, spalata si taiata in patru si usturoiul, frunzele de dafin si crengutele de cimbru uscat
  4. Se toarna vinul si apa calduta apoi se acopera tava cu capac sau folie de aluminiu
  5. Friptura de miel se tine la cuptor aprox 2h (tava se pune pe nivelul unu) sau pana cand carnea este bine patrunsa
  6. In ultimele 10min se schimba programul pe functia grill se mareste temperatura la 220°C, se ia capacul de la tava se unge carnea cu putina zeama din tava si se lasa la rumenit

Friptura de miel



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Friptura de miel in vin la cuptor cu usturoi, ceapa si cimbru, reteta simpla de miel la cuptor. Atunci cand pregatesc aceasta friptura imi place sa las bucatile de carne ceva mai mari astfel carnea ramane frageda si suculenta. Pentru fripturi la cuptor folosesc o tava de inox cu capac ideala pentru orice tip de carne. In lipsa acesteia puteti folosi vas de yena cu capac sau o tava simpla pentru friptura. Recomand si reteta de Costite de miel la cuptor, marinada pentru friptura de miel

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190-200°C, program cu ventilatie la cuptorul electric
  2. Carnea de miel se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper si boia apoi se asaza in tava
  3. Printre bucatile de carne se pune ceapa curatata, spalata si taiata in patru si usturoiul, frunzele de dafin si crengutele de cimbru uscat
  4. Se toarna vinul si apa calduta apoi se acopera tava cu capac sau folie de aluminiu
  5. Friptura de miel se tine la cuptor aprox 2h (tava se pune pe nivelul unu) sau pana cand carnea este bine patrunsa
  6. In ultimele 10min se schimba programul pe functia grill se mareste temperatura la 220°C, se ia capacul de la tava se unge carnea cu putina zeama din tava si se lasa la rumenit

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Miel

Newsletter

Fii la curent cu noutatile