Tocanita de mazare cu galuste

Fara carne 1178 Ultima actualizare: Nov 19, 2022 Creat: Nov 19, 2022
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Tocanita de legume cu galuste, mancare de mazare scazuta, cu ardei si usturoi. Reteta simpla si rapida de mancare cu ingrediente ieftine si accesibile, pentru pranz sau cina. Servita cu smantana si ardei iute, un deliciu pentru zilele in care nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit.

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tocanita
  • Ingrediente pentru galuste

Mod de preparare

  1. Legumele spalate si decojite se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se caleste ceapa, morcovul si ardeiul gras sau capia
  2. Peste legumele calite se adauga mazarea, boiaua de ardei, usturoiul granulat si pasta de ardei, se amesteca de cateva ori, apoi se toarna apa fierbinte, aproc 600-700ml
  3. Tocanita de mazare se lasa la fiert 15-20min
  4. Intre timp se pregatesc galustele din faina si ou, intr-o farfurie se bate oul intreg, se adauga sarea si faina. Compozitia pentru galuste se amesteca cu furculita pana cand se obtine un amestec mai moale si fara cocoloase
  5. Galustele se pun la fiert cu o lingurita, se ia o cantitate mica deorece in timpul fierberii acestea se vor umfla destul de mult
  6. Tocanita de mazare cu galuste se mai tine pe foc 15min, apoi se opreste focul si se presara frunze tocate de patrunjel. Inainte se servire tocanita se lasa sa stea 10min

Tocanita de mazare cu galuste



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Tocanita de legume cu galuste, mancare de mazare scazuta, cu ardei si usturoi. Reteta simpla si rapida de mancare cu ingrediente ieftine si accesibile, pentru pranz sau cina. Servita cu smantana si ardei iute, un deliciu pentru zilele in care nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit.

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Legumele spalate si decojite se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se caleste ceapa, morcovul si ardeiul gras sau capia
  2. Peste legumele calite se adauga mazarea, boiaua de ardei, usturoiul granulat si pasta de ardei, se amesteca de cateva ori, apoi se toarna apa fierbinte, aproc 600-700ml
  3. Tocanita de mazare se lasa la fiert 15-20min
  4. Intre timp se pregatesc galustele din faina si ou, intr-o farfurie se bate oul intreg, se adauga sarea si faina. Compozitia pentru galuste se amesteca cu furculita pana cand se obtine un amestec mai moale si fara cocoloase
  5. Galustele se pun la fiert cu o lingurita, se ia o cantitate mica deorece in timpul fierberii acestea se vor umfla destul de mult
  6. Tocanita de mazare cu galuste se mai tine pe foc 15min, apoi se opreste focul si se presara frunze tocate de patrunjel. Inainte se servire tocanita se lasa sa stea 10min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile