Tocanita de ciuperci cu legume, reteta simpla si rapida de ciuperci champignon la tigaie cu ceapa, ardei si rosii. Tocanita de ciuperci este o mancare rapida pentru pranz sau cina, se face usor din cateva ingrediente simple si este la fel de gustoasa si satioasa chiar daca este o reteta fara carne. Este delicioasa, servita alaturi de mamaliguta, cartofi natur, orez simplu fiert sau piure de cartofi dar poate fi servita si pe post de garnitura alaturi de diferite fripturi sau carne la gratar. Cum se face tocanita de ciuperci?
Spor la lucru si pofta buna!
Tocanita de ciuperci cu legume
- Portii: 2
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tocanita de ciuperci cu legume, reteta simpla si rapida de ciuperci champignon la tigaie cu ceapa, ardei si rosii. Tocanita de ciuperci este o mancare rapida pentru pranz sau cina, se face usor din cateva ingrediente simple si este la fel de gustoasa si satioasa chiar daca este o reteta fara carne. Este delicioasa, servita alaturi de mamaliguta, cartofi natur, orez simplu fiert sau piure de cartofi dar poate fi servita si pe post de garnitura alaturi de diferite fripturi sau carne la gratar. Cum se face tocanita de ciuperci?
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Se pregatesc ingredientele pentru tocanita de ciuperci cu legume. Ciupercile champignon bine spalate sub jet de apa rece se taie in functie de marime, daca sunt mai mari se taie in jumatati si se feliaza, sau in patru daca sunt mai mici
- Se decojeste ceapa si morcovul, ardeiul gras se curata de seminte si cotor, se spala sub jet de apa rece apoi se taie in cubulete, in functie de preferinte ardeiul gras poate fi taiat in fasii iar morcovul in rondele subtiri, rosiile spalate se decojesc si se taie in cubulete mici
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, se adauaga ceapa si se tine pe foc 1-2min, apoi se adauga ardeiul gras, morcovul si putina sare. Legumele se tin pe foc cateva minute bune sau pana cand se inmoaie putin
- Peste legumele din tigaie se adauga ciupercile champignon feliate, se mareste putin focul astfel incat apa lasata de ciuperci sa scada cat mai rapid, cand apa lasata de ciuperci a scazut se reduce focul, apoi se adauga rosiile proaspete sau rosiile in bulion, la nevoie se mai adauga putina apa calduta. Cand tocanita de ciuperci cu legume a inceput sa fiarba se pune sare si piper dupa gust
- Tocanita de ciuperci se tine pe foc 10-15min sau pana cand legumele sunt bine patrunse si tocanita are consistenta dorita. Cand tocanita este gata se opreste focul, se pune usturoiul presat si frunzele tocate de patrunjel, se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire