Tocanita de cartofi cu galuste de faina

Fara carne 783 Ultima actualizare: May 03, 2020 Creat: May 03, 2020
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Tocanita de cartofi cu galuste este o reteta de mancare simpla si ieftina. Un pranz rapid atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie dar satios chiar daca este un preparat fara carne, aceasta tocanita poate fi servita langa o salata simpla de varza dulce pe care o putem pregati cat timp mancarea este pe foc.

Pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru galuste

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete ceva mai mari, potrivite pentru tocanita
  2. Ceapa tocata se caleste in ulei pana cand devine putin sticloasa, adaugam cartofii, o lingurita de boia amestecam de cateva ori si adaugam apa fierbinte, apa sa acopere cartofii cam de doua degete, se lasa la fiert la foc potrivit
  3. Intre timp pregatim galustele, se bat ouale cu furculita adaugam faina si putina sare, amestecam compozitia pana cand nu mai prezinta cocoloase
  4. Galustele se pun in tocanita care fierbe cu o lingurita umezita in prealabil, in timpul fierberii galustele vor creste in volum, sfatul meu este sa luati o cantitate mai mica de compozitie daca nu va plac galustele mari, galustele se fierb 10min, in acest timp punem la fiert si ardeiul gras

Tocanita de cartofi cu galuste de faina



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Tocanita de cartofi cu galuste este o reteta de mancare simpla si ieftina. Un pranz rapid atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie dar satios chiar daca este un preparat fara carne, aceasta tocanita poate fi servita langa o salata simpla de varza dulce pe care o putem pregati cat timp mancarea este pe foc.

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete ceva mai mari, potrivite pentru tocanita
  2. Ceapa tocata se caleste in ulei pana cand devine putin sticloasa, adaugam cartofii, o lingurita de boia amestecam de cateva ori si adaugam apa fierbinte, apa sa acopere cartofii cam de doua degete, se lasa la fiert la foc potrivit
  3. Intre timp pregatim galustele, se bat ouale cu furculita adaugam faina si putina sare, amestecam compozitia pana cand nu mai prezinta cocoloase
  4. Galustele se pun in tocanita care fierbe cu o lingurita umezita in prealabil, in timpul fierberii galustele vor creste in volum, sfatul meu este sa luati o cantitate mai mica de compozitie daca nu va plac galustele mari, galustele se fierb 10min, in acest timp punem la fiert si ardeiul gras

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile