Supa de curcan

Supe 2337 Ultima actualizare: Jul 29, 2023 Creat: Mar 11, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Supa de curcan, supa limpede cu zarzavat si carne de pasare cu os, taietei sau galuste de gris. Supa de pasare se face din carne cu os, iese mult mai gustoasa, pieptul poate fi folosit la snitele sau chiftelute ori pregatit in sos de legume sau sos de smantana cu ciuperci depinde cum va place. De asemenea supa strecurata ramasa poate fi pastrata la frigider pana a doua zi sau poate fi pusa la congelator in caserole mici si folosita la diferite fripturi. Recomand si reteta de Supa din rasol de vita

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa de curcan
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste carnea de curcan, dupa ce a fost bine spalata se lasa sa stea 30min in apa rece
  2. Intre timp intr-o oala pentru supa se pune apa la fiert si se pregatesc legumele pentru supa
  3. Legumele pentru supa se spala si se decojesc, morcovii, patrunjelul radacina, felia de telina si ceapa se pun in supa intregi, daca sunt mai mari se pot taia in jumatate pe lungime, ardeiul gras curatat de cotor se pune intreg sau taiat in jumatate
  4. Cand apa a inceput sa fiarba se pun la fiert carnea de curcan, legumele si doua lingurite de sare
  5. Pentru a obtine o supa limpede de curcan aceasta se fierbe la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie
  6. Cand carnea de curcan este fiarta se adauga frunzele de telina intregi si se mai lasa pe foc cateva minute bune
  7. Cand supa de curcan este gata aceasta se strecoara cu ajutorul unei site dese. Separat pe un platou se scot legumele fierte si carnea
  8. Modul de servire depinde in functie de preferinte. Supa strecurata se pune la fiert, se adauga sare dupa gust apoi se fierb taieteii, acestia se pot fierbe in supa sau separat in apa cu putina sare
  9. Carnea de curcan poate fi servita rasol impreuna cu legumele fierte sau servita impreuna cu supa dupa ce in prealabil a fost curatata de piele, dezosata si taiata in bucati potrivite pentru supa

Supa de curcan



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Supa de curcan, supa limpede cu zarzavat si carne de pasare cu os, taietei sau galuste de gris. Supa de pasare se face din carne cu os, iese mult mai gustoasa, pieptul poate fi folosit la snitele sau chiftelute ori pregatit in sos de legume sau sos de smantana cu ciuperci depinde cum va place. De asemenea supa strecurata ramasa poate fi pastrata la frigider pana a doua zi sau poate fi pusa la congelator in caserole mici si folosita la diferite fripturi. Recomand si reteta de Supa din rasol de vita

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste carnea de curcan, dupa ce a fost bine spalata se lasa sa stea 30min in apa rece
  2. Intre timp intr-o oala pentru supa se pune apa la fiert si se pregatesc legumele pentru supa
  3. Legumele pentru supa se spala si se decojesc, morcovii, patrunjelul radacina, felia de telina si ceapa se pun in supa intregi, daca sunt mai mari se pot taia in jumatate pe lungime, ardeiul gras curatat de cotor se pune intreg sau taiat in jumatate
  4. Cand apa a inceput sa fiarba se pun la fiert carnea de curcan, legumele si doua lingurite de sare
  5. Pentru a obtine o supa limpede de curcan aceasta se fierbe la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie
  6. Cand carnea de curcan este fiarta se adauga frunzele de telina intregi si se mai lasa pe foc cateva minute bune
  7. Cand supa de curcan este gata aceasta se strecoara cu ajutorul unei site dese. Separat pe un platou se scot legumele fierte si carnea
  8. Modul de servire depinde in functie de preferinte. Supa strecurata se pune la fiert, se adauga sare dupa gust apoi se fierb taieteii, acestia se pot fierbe in supa sau separat in apa cu putina sare
  9. Carnea de curcan poate fi servita rasol impreuna cu legumele fierte sau servita impreuna cu supa dupa ce in prealabil a fost curatata de piele, dezosata si taiata in bucati potrivite pentru supa

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Supe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile