Supa din rasol de vita

Supe 3376 Ultima actualizare: Oct 09, 2023 Creat: Dec 03, 2022
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 3h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Supa din rasol de vita, carne de vita cu os, reteta simpla de supa limpede de vita cu legume. Legume proaspete, carne de vita de caliate si neaparat cu os sunt cele mai simple ingrediente pe care le putem folosi pentru o supa sanatoasa si consistenta. Supa din rasol de vita servita doar cu legume sau cu taietei este o supa usoara care poate fi servita indiferent de anotimp, rasolul de vita este delicios servit separat doar cu legume fierte sau o garnitura cat mai simpla.

Spor la lucru si pofta buna! 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Morcovul, patrunjelul radacina si telina se curata de coaja si se spala, ceapa se curata de foi, se spala iar foile de ceapa se spala separat
  2. Intr-o oala mai mica se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pune bucata intreaga de rasol de vita si se lasa sa dea cateva clocote, nu mai mult de 10-15min
  3. Intre timp intr-o oala cu capacitatea de 5L, se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pun legumele intregi, foile de ceapa, frunza de dafin si carnea de vita, tot acum se pun si doua lingurite de sare
  4. Dupa aprox 15-20min, se scot foile de ceapa iar supa de vita se lasa in continuare la fiert, la foc potrivit aprox 3h sau pana cand rasolul de vita este fiert, in timpul fierberii se spumeaza la nevoie
  5. In ultimele minute se pun frunzele intregi de patrunjel si telina, apoi se opreste focul
  6. Supa din rasol de vita se strecoara cu ajutorul unei site dese. Modul de servire depinde de preferintele fiecaruia, supa de vita strecurata poate fi servita doar cu legume fierte, morcovi, patrunjel si telina, taiate in cubulete mici sau felii subtiri ori se poate servi doar cu aluat pentru supa, taietei subtiri, gartene, lascute sau taietei lati. Aluatul pentru supa se poate fierbe separat in apa sau se poate fierbe in supa, la final se adauga legumele fierte, sare si piper se pune dupa gust, inainte de servire se presara frunze tocate de patrunjel
  7. Rasolul de vita poate fi servit alaturi de legumele fierte din supa, cartofi natur sau se pot pregati diferite sosuri la alegere

Supa din rasol de vita



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 3h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Supa din rasol de vita, carne de vita cu os, reteta simpla de supa limpede de vita cu legume. Legume proaspete, carne de vita de caliate si neaparat cu os sunt cele mai simple ingrediente pe care le putem folosi pentru o supa sanatoasa si consistenta. Supa din rasol de vita servita doar cu legume sau cu taietei este o supa usoara care poate fi servita indiferent de anotimp, rasolul de vita este delicios servit separat doar cu legume fierte sau o garnitura cat mai simpla.

Spor la lucru si pofta buna! 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Morcovul, patrunjelul radacina si telina se curata de coaja si se spala, ceapa se curata de foi, se spala iar foile de ceapa se spala separat
  2. Intr-o oala mai mica se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pune bucata intreaga de rasol de vita si se lasa sa dea cateva clocote, nu mai mult de 10-15min
  3. Intre timp intr-o oala cu capacitatea de 5L, se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pun legumele intregi, foile de ceapa, frunza de dafin si carnea de vita, tot acum se pun si doua lingurite de sare
  4. Dupa aprox 15-20min, se scot foile de ceapa iar supa de vita se lasa in continuare la fiert, la foc potrivit aprox 3h sau pana cand rasolul de vita este fiert, in timpul fierberii se spumeaza la nevoie
  5. In ultimele minute se pun frunzele intregi de patrunjel si telina, apoi se opreste focul
  6. Supa din rasol de vita se strecoara cu ajutorul unei site dese. Modul de servire depinde de preferintele fiecaruia, supa de vita strecurata poate fi servita doar cu legume fierte, morcovi, patrunjel si telina, taiate in cubulete mici sau felii subtiri ori se poate servi doar cu aluat pentru supa, taietei subtiri, gartene, lascute sau taietei lati. Aluatul pentru supa se poate fierbe separat in apa sau se poate fierbe in supa, la final se adauga legumele fierte, sare si piper se pune dupa gust, inainte de servire se presara frunze tocate de patrunjel
  7. Rasolul de vita poate fi servit alaturi de legumele fierte din supa, cartofi natur sau se pot pregati diferite sosuri la alegere

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Supe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile