Scrijele-felii de cartofi la gratar

Fara carne 72 Ultima actualizare: Jul 15, 2022 Creat: Jul 15, 2022
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Scrijele, cartofi la gratar, felii subtiri de cartofi coapte pe plita. Acesti cartofi se servesc cu sare sau stropiti cu putin ulei de masline, usturoi si cimbru. Pot fi serviti ca gustare, garnitura sau la cina alaturi de o salata de cruditati.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii decojiti si spalati se taie pe lung in felii cu o grosime de 4-5mm. Feliile de cartofi se pun intr-un vas cu apa rece si se schimba apa de doua, trei ori sau pana cand apa ramane limpede
  2. Cartofii se scurg de apa cu ajutorul unei site apoi se pun pe gratarul incins
  3. Feliile de cartofi se tin pe gratar cateva minute pe fiecare parte sau pana cand sunt bine patrunsi apoi se pun intr-un vas mai adanc
  4. Separat se prepara un amestec din ulei de masline, usturoi, sare, piper si cimbru tocat sau alte ierburi aromatice
  5. Amestecul obtinut se toarna peste cartofi si se amesteca usor astfel incat feliile de cartofi sa ramana intregi

Scrijele-felii de cartofi la gratar



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Scrijele, cartofi la gratar, felii subtiri de cartofi coapte pe plita. Acesti cartofi se servesc cu sare sau stropiti cu putin ulei de masline, usturoi si cimbru. Pot fi serviti ca gustare, garnitura sau la cina alaturi de o salata de cruditati.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii decojiti si spalati se taie pe lung in felii cu o grosime de 4-5mm. Feliile de cartofi se pun intr-un vas cu apa rece si se schimba apa de doua, trei ori sau pana cand apa ramane limpede
  2. Cartofii se scurg de apa cu ajutorul unei site apoi se pun pe gratarul incins
  3. Feliile de cartofi se tin pe gratar cateva minute pe fiecare parte sau pana cand sunt bine patrunsi apoi se pun intr-un vas mai adanc
  4. Separat se prepara un amestec din ulei de masline, usturoi, sare, piper si cimbru tocat sau alte ierburi aromatice
  5. Amestecul obtinut se toarna peste cartofi si se amesteca usor astfel incat feliile de cartofi sa ramana intregi

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile