- Portii: 10
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Saratele fragede cu smantana, cascaval, unt, untura si otet, reteta rapida de saleuri facute in casa. Reteta de saratele simple si rapide, fara drojdie din aluat fraged. Aluatul pentru aceste saratele nu trebuie tinut la rece astfel ca se fac foarte repede, in 30min sunt gata coapte. Servite la aperitiv sau cand avem pofta de ceva sarat aceste saratele rapide sunt perfecte pentru orice ocazie. Recomand si aceasta reteta de Saratele cu branza de vaci, unt si cascaval
Spor la treaba si pofta buna!
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, sarea, untul la temperatura camerei, otetul si untura, se porneste robotul si se framanta pentru 2-3min un aluat sfaramicios
- Smantana se adauga treptat, aluatul se framanta alte 3-4min sau pana cand se obtine un aluat omogen si nelipicios. In functie de faina folosita s-ar putea sa fie nevoie de putina smantana in plus
- Se preincalzeste cuptorul la 170°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Pe planul de lucru se presara putina faina apoi se intinde aluatul pentru saratele, in forma de patrat la o grosime de 5-6mm
- Aluatul pentru saratele se unge pe toata suprafata cu ou batut apoi se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici
- Cu ajutorul unei role zimtate se formeaza saratele de 2cm latime si 8cm lungime
- Saratelele cu smantana se asaza in tava mare de la cuptor(aveti nevoie de 2 tavi mari) acoperita in prealabil cu hartie de copt si se coc 30-35min la 170°C
Saratele fragede cu smantana, unt, cascaval si untura
- Portii: 10
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Saratele fragede cu smantana, cascaval, unt, untura si otet, reteta rapida de saleuri facute in casa. Reteta de saratele simple si rapide, fara drojdie din aluat fraged. Aluatul pentru aceste saratele nu trebuie tinut la rece astfel ca se fac foarte repede, in 30min sunt gata coapte. Servite la aperitiv sau cand avem pofta de ceva sarat aceste saratele rapide sunt perfecte pentru orice ocazie. Recomand si aceasta reteta de Saratele cu branza de vaci, unt si cascaval
Spor la treaba si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, sarea, untul la temperatura camerei, otetul si untura, se porneste robotul si se framanta pentru 2-3min un aluat sfaramicios
- Smantana se adauga treptat, aluatul se framanta alte 3-4min sau pana cand se obtine un aluat omogen si nelipicios. In functie de faina folosita s-ar putea sa fie nevoie de putina smantana in plus
- Se preincalzeste cuptorul la 170°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Pe planul de lucru se presara putina faina apoi se intinde aluatul pentru saratele, in forma de patrat la o grosime de 5-6mm
- Aluatul pentru saratele se unge pe toata suprafata cu ou batut apoi se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici
- Cu ajutorul unei role zimtate se formeaza saratele de 2cm latime si 8cm lungime
- Saratelele cu smantana se asaza in tava mare de la cuptor(aveti nevoie de 2 tavi mari) acoperita in prealabil cu hartie de copt si se coc 30-35min la 170°C
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie