Saratele cu branza de vaci, unt si cascaval

Patiserie 14900 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Dec 11, 2021
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Saratele foietate cu unt, branza de vaci si cascaval, o reteta simpla si rapida de saratele facute in casa cu ingrediente putine si un mod de preparare usor. Faina trebuie sa fie la indemana pentru ca este un aluat destul de bogat in grasimi, de asemenea saratelele pot fi taiate in fasii late de 1,5cm sau in forma de patratele, dupa preferinte.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aprox 40buc
  • In plus pentru uns si presarat

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun ingredientele pentru aluat, faina, untul rece taiat cubulete, sarea si branza de vaci. Pentru aceasta reteta am folosit branza de vaci Delaco cu 4,4% grasime
  2. Aluatul pentru saratele se framanta la robot aprox 5min, se obtine un aluat lipicios
  3. Se presara faina pe planul de lucru, cu ajutorul unei palete pentru aluat se scoate aluatul din bolul pentru framantare, si se framanta rapid sub forma unei bile, apoi se intinde in forma de dreptunghi de 16/21 cm
  4. Aluatul astfel format se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h
  5. Dupa 1h, se scoate aluatul de la frigider, se presara faina atat pe planul de lucru cat si pe aluat si se intinde la o grosime de 0,5cm in forma de patrat
  6. Aluatul se unge cu ou batut pe toata suprafata apoi se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici
  7. Aluatul se taie cu rola pentru saratele, in patratele mici de 4x4cm
  8. Saratelele cu branza de vaci, unt si cascaval se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt si se coc 20min la 180°C, program cu ventilatie la cuptorul electric

Saratele cu branza de vaci, unt si cascaval



  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Saratele foietate cu unt, branza de vaci si cascaval, o reteta simpla si rapida de saratele facute in casa cu ingrediente putine si un mod de preparare usor. Faina trebuie sa fie la indemana pentru ca este un aluat destul de bogat in grasimi, de asemenea saratelele pot fi taiate in fasii late de 1,5cm sau in forma de patratele, dupa preferinte.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun ingredientele pentru aluat, faina, untul rece taiat cubulete, sarea si branza de vaci. Pentru aceasta reteta am folosit branza de vaci Delaco cu 4,4% grasime
  2. Aluatul pentru saratele se framanta la robot aprox 5min, se obtine un aluat lipicios
  3. Se presara faina pe planul de lucru, cu ajutorul unei palete pentru aluat se scoate aluatul din bolul pentru framantare, si se framanta rapid sub forma unei bile, apoi se intinde in forma de dreptunghi de 16/21 cm
  4. Aluatul astfel format se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h
  5. Dupa 1h, se scoate aluatul de la frigider, se presara faina atat pe planul de lucru cat si pe aluat si se intinde la o grosime de 0,5cm in forma de patrat
  6. Aluatul se unge cu ou batut pe toata suprafata apoi se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici
  7. Aluatul se taie cu rola pentru saratele, in patratele mici de 4x4cm
  8. Saratelele cu branza de vaci, unt si cascaval se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt si se coc 20min la 180°C, program cu ventilatie la cuptorul electric

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile