Salata de icre cu ceapa si gris

Peste 55 Ultima actualizare: Nov 21, 2022 Creat: Nov 21, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 5min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Salata de icre de crap cu ceapa, gris si apa minerala, nelipsita la mesele festive sau de Sarbatori, salata de icre preparata in casa din cele mai simple ingrediente. Pentru aceasta reteta de salata de icre, am folosit icre de crap la borcan/100g, produs tratat termic, asadar nu a fost nevoie sa le pun la desarat. Apa minerala face salata de icre mai pufoasa, grisul o sporeste, evident se pot folosi 2 linguri de gris fiert in 150ml de apa, in acest caz veti obtine o cantitate mai mica de salata, ceapa si lamaia, doua ingrediente fara de care salata de icre ar fi fada, se pun dupa gust. Unora le place salata mai acra si cu mai multa ceapa, depinde de preferintele fiecaruia. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput am pregatit grisul, am pus apa la fiert si cand a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie amestecand permanent cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Am tinut grisul pe foc 5min, apoi l-am acoperit cu folie alimentara pentru a nu se forma crusta si l-am lasat sa se raceasca complet
  2. Cat timp grisul a stat la racit, am pus icrele intr-o sita deasa si le-am lasat sa se scurga de ulei
  3. In vasul pentru mixare am pus grisul si icrele bine scurse de ulei, apoi am inceput mixarea acestora pana cand s-au omogenizat bine
  4. Mixand in permanenta am turnat uleiul in fir subtire, putin cate putin apoi am pus zeama de lamaie, am mixat din nou 2-3min
  5. La fel am procedat si cu apa minerala, am adaugat apa minerala putin cate putin mixand in permanenta, sare am pus dupa gust
  6. La final am adaugat ceapa tocata fin si am amestecat salata cu o lingura
  7. Salata de icre de crap cu ceapa si gris se acopera cu folie alimentara si se pastreaza la rece pana la servire

Salata de icre cu ceapa si gris



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 5min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Salata de icre de crap cu ceapa, gris si apa minerala, nelipsita la mesele festive sau de Sarbatori, salata de icre preparata in casa din cele mai simple ingrediente. Pentru aceasta reteta de salata de icre, am folosit icre de crap la borcan/100g, produs tratat termic, asadar nu a fost nevoie sa le pun la desarat. Apa minerala face salata de icre mai pufoasa, grisul o sporeste, evident se pot folosi 2 linguri de gris fiert in 150ml de apa, in acest caz veti obtine o cantitate mai mica de salata, ceapa si lamaia, doua ingrediente fara de care salata de icre ar fi fada, se pun dupa gust. Unora le place salata mai acra si cu mai multa ceapa, depinde de preferintele fiecaruia. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput am pregatit grisul, am pus apa la fiert si cand a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie amestecand permanent cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Am tinut grisul pe foc 5min, apoi l-am acoperit cu folie alimentara pentru a nu se forma crusta si l-am lasat sa se raceasca complet
  2. Cat timp grisul a stat la racit, am pus icrele intr-o sita deasa si le-am lasat sa se scurga de ulei
  3. In vasul pentru mixare am pus grisul si icrele bine scurse de ulei, apoi am inceput mixarea acestora pana cand s-au omogenizat bine
  4. Mixand in permanenta am turnat uleiul in fir subtire, putin cate putin apoi am pus zeama de lamaie, am mixat din nou 2-3min
  5. La fel am procedat si cu apa minerala, am adaugat apa minerala putin cate putin mixand in permanenta, sare am pus dupa gust
  6. La final am adaugat ceapa tocata fin si am amestecat salata cu o lingura
  7. Salata de icre de crap cu ceapa si gris se acopera cu folie alimentara si se pastreaza la rece pana la servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Peste

Newsletter

Fii la curent cu noutatile