Salata de conopida cu branza si iaurt

Salate 3206 Ultima actualizare: Jun 03, 2024 Creat: Apr 16, 2022
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Salata de conopida cu crema de branza si iaurt, o reteta simpla si rapida de salata aperitiv sau crema tartinabila cu usturoi si ulei de masline. Aceasta salata de conopida poate fi servita cu paine prajita sau nachos. Ideala pentru cina, alaturi de cateva rosii bine coapte sau la aperitiv. Recomand si aceasta reteta de Salata de conopida cu usturoi si maioneza

Ingrediente

  • Ingrediente pentru salata
  • Ingrediente la servire

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 220°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Se desface conopida in bucati cat mai egale, se spala sub jet de apa rece apoi se lasa la scurs
  3. Intr-un vas se pun bucatile de conopida, peste conopida se toarna uleiul de masline, se pune ceapa si usturoiul granulat si se amesteca bine de cateva ori
  4. Conopida se pune in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25min. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor si se lasa la racit
  5. In vasul de la robot se pun bucatile de conopida, usturoiul, crema de branza si iaurtul grecesc, sare si piper se pune dupa gust. Ingredientele pentru salata de conopida se macina la robot pana cand devin ca o pasta mai groasa, apoi se asaza in vase mai mici
  6. La servire peste salata de conopida se presara putin ulei de masline, fulgi de chili si codite tocate de ceapa verde

Salata de conopida cu branza si iaurt



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Salata de conopida cu crema de branza si iaurt, o reteta simpla si rapida de salata aperitiv sau crema tartinabila cu usturoi si ulei de masline. Aceasta salata de conopida poate fi servita cu paine prajita sau nachos. Ideala pentru cina, alaturi de cateva rosii bine coapte sau la aperitiv. Recomand si aceasta reteta de Salata de conopida cu usturoi si maioneza

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 220°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Se desface conopida in bucati cat mai egale, se spala sub jet de apa rece apoi se lasa la scurs
  3. Intr-un vas se pun bucatile de conopida, peste conopida se toarna uleiul de masline, se pune ceapa si usturoiul granulat si se amesteca bine de cateva ori
  4. Conopida se pune in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25min. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor si se lasa la racit
  5. In vasul de la robot se pun bucatile de conopida, usturoiul, crema de branza si iaurtul grecesc, sare si piper se pune dupa gust. Ingredientele pentru salata de conopida se macina la robot pana cand devin ca o pasta mai groasa, apoi se asaza in vase mai mici
  6. La servire peste salata de conopida se presara putin ulei de masline, fulgi de chili si codite tocate de ceapa verde

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Salate

Newsletter

Fii la curent cu noutatile