- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 10min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Salam de biscuiti cu arahide si cafea, desert simplu si aromat care se prepara usor din cateva ingrediente simple si usor de gasit. La aceasta reteta simpla de salam de biscuiti puteti alege arome dupa gust, esenta de vanilie sau de portocale, esenta de rom etc. De asemenea arahidele pot fi inlocuite cu samburi de nuca, migdale sau fistic. Se pot folosi si fructe uscate, smochine, caise, stafide ori rahat. Inainte de servire se scoate salamul de biscuiti din folie si optional se tavaleste prin zahar pudra apoi se poate felia sau se presara fulgi de cocos, arahide macinate peste folia alimentara apoi se pune compozitia pentru salam si se ruleaza. Reteta clasica de salam de biscuiti o gasiti aici Salam de biscuiti cu nuca si rahat reteta clasica
Mod de preparare
- Intr-un vas mai mare se pun biscuitii macinati impreuna cu biscuitii taiati in bucati mai mari si arahidele taiate marunt
- Se pune la fiert laptele impreuna cu cafeaua, cand a inceput sa clocoteasca se adauga zaharul amestecat in prealabil cu cacao si zaharul vanilat, se tine pe foc pana ce se dizolva zaharul, apoi se adauga untul si esenta de rom. Siropul se fierbe aprox 10min la foc potrivit
- Peste biscuti se toarna siropul fierbinte si se amesteca bine de cateva ori astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate
- Compozitia se lasa la racit ca sa se intareasca putin si sa poate fi asezata pe folie
- Se intinde folia alimentara, se pot folosi doua fasii suprapuse, se asaza compozitia de salam de biscuiti cu lingura si se da o forma de salam. Se ruleaza salamul de biscuiti, se netezeste si se strange cu folia
- Salamul de biscuiti se tine la frigider min 5-6h sau peste noapte
Salam de biscuiti cu arahide si cafea
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Salam de biscuiti cu arahide si cafea, desert simplu si aromat care se prepara usor din cateva ingrediente simple si usor de gasit. La aceasta reteta simpla de salam de biscuiti puteti alege arome dupa gust, esenta de vanilie sau de portocale, esenta de rom etc. De asemenea arahidele pot fi inlocuite cu samburi de nuca, migdale sau fistic. Se pot folosi si fructe uscate, smochine, caise, stafide ori rahat. Inainte de servire se scoate salamul de biscuiti din folie si optional se tavaleste prin zahar pudra apoi se poate felia sau se presara fulgi de cocos, arahide macinate peste folia alimentara apoi se pune compozitia pentru salam si se ruleaza. Reteta clasica de salam de biscuiti o gasiti aici Salam de biscuiti cu nuca si rahat reteta clasica
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas mai mare se pun biscuitii macinati impreuna cu biscuitii taiati in bucati mai mari si arahidele taiate marunt
- Se pune la fiert laptele impreuna cu cafeaua, cand a inceput sa clocoteasca se adauga zaharul amestecat in prealabil cu cacao si zaharul vanilat, se tine pe foc pana ce se dizolva zaharul, apoi se adauga untul si esenta de rom. Siropul se fierbe aprox 10min la foc potrivit
- Peste biscuti se toarna siropul fierbinte si se amesteca bine de cateva ori astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate
- Compozitia se lasa la racit ca sa se intareasca putin si sa poate fi asezata pe folie
- Se intinde folia alimentara, se pot folosi doua fasii suprapuse, se asaza compozitia de salam de biscuiti cu lingura si se da o forma de salam. Se ruleaza salamul de biscuiti, se netezeste si se strange cu folia
- Salamul de biscuiti se tine la frigider min 5-6h sau peste noapte
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert