Salam de biscuiti cu nuca si rahat, reteta clasica

Desert 869 Ultima actualizare: Jul 25, 2020 Creat: May 22, 2020
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 6min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Un desert cu multe amintiri frumoase. Salamul de biscuiti este un preparat ce poate fi pregatit destul de usor si cu ingrediente la indemana. Un desert clasic si bun, dulcele copilariei noastre simplu si gustos.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Biscuitii se rup cu mana in bucati mici si se pun intr-un vas mai mare, rahatul taiat bucati mici se pune peste biscuiti
  2. Samburii de nuca se rumenesc intr-o tigaie pentru 2-3min si apoi se taie in bucati mai mici si se pun peste biscuiti
  3. Intr-o craticioara amestecam zaharul, cacao si laptele, punem craticioara pe foc si incepem sa amestecam, cand zaharul este topit adaugam untul si mai fierbem cateva minute, pana cand se omogenizeaza, se ia de pe foc si se pun cele 2 lingurite de esenta de rom
  4. Compozitia obtinuta se toarna peste biscuiti, cu o lingura de lemn se amesteca bine astfel incat biscuitii sa fie acoperiti de glazura
  5. Pe o folie de plastic formati batoane, strangeti bine folia la capete si lasati la frigider pentru cateva ore sa se intareasca

Salam de biscuiti cu nuca si rahat, reteta clasica



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 6min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Un desert cu multe amintiri frumoase. Salamul de biscuiti este un preparat ce poate fi pregatit destul de usor si cu ingrediente la indemana. Un desert clasic si bun, dulcele copilariei noastre simplu si gustos.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Biscuitii se rup cu mana in bucati mici si se pun intr-un vas mai mare, rahatul taiat bucati mici se pune peste biscuiti
  2. Samburii de nuca se rumenesc intr-o tigaie pentru 2-3min si apoi se taie in bucati mai mici si se pun peste biscuiti
  3. Intr-o craticioara amestecam zaharul, cacao si laptele, punem craticioara pe foc si incepem sa amestecam, cand zaharul este topit adaugam untul si mai fierbem cateva minute, pana cand se omogenizeaza, se ia de pe foc si se pun cele 2 lingurite de esenta de rom
  4. Compozitia obtinuta se toarna peste biscuiti, cu o lingura de lemn se amesteca bine astfel incat biscuitii sa fie acoperiti de glazura
  5. Pe o folie de plastic formati batoane, strangeti bine folia la capete si lasati la frigider pentru cateva ore sa se intareasca

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile