Prajitura cu mere, blat pufos si bezea

Desert 4193 Ultima actualizare: Nov 17, 2023 Creat: Oct 23, 2022
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Prajitura cu mere, blat pufos si bezea o combinatie irezistibila pentru iubitorii de prajituri facute in casa din ingrediente simple, ieftine si la indemana. Prajitura cu mere este cu siguranta desertul copilariei pentru multi dintre noi, gustoasa si aromata, foarte usor de pregatit. Recomand si reteta de Prajitura simpla cu mere si aluat fraged cu unt

Ingrediente

  • Ingrediente pentru umplutura
  • Ingrediente pentru blat pufos
  • Ingrediente pentru bezea

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc merele. Acestea se spala se decojesc si se curata de cotor, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari
  2. Merele razuite se pun intr-o tigaie, se adauga zaharul si praful de scortisoara, se amesteca bine de cateva ori si se porneste focul. Merele se tin pe foc aprox 20min sau pana cand zeama scade complet, apoi se lasa la racit
  3. Pentru blat, intr-un vas se mixeaza zaharul impreuna cu galbenusurile pana cand zaharul este complet dizolvat si se obtine o crema fina, apoi se adauga untul moale se mixeaza 2-3min, urmeaza, laptele, faina si praful de copt. Compozitia pentru blat se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate si se obtine un aluat lipicios
  4. Compozitia se pune in tava 30x20cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, cu ajutorul unei spatule se intinde uniform. Neavand tava cu margini detasabile, eu am folosit hartie de copt, usor mai complicat dar in final am reusit, voi incerca data viitoare sa tapetez tava cu unt si faina
  5. Peste compozitia pentru blat se toarna umplutura de mere si se procedeaza la fel, acestea se intind uniform cu o spatula
  6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 25min
  7. Intre timp se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana cand se obtine o bezea ferma
  8. Se scoate tava din cuptor si se reduce temperatura la 150°C
  9. Compozitia pentru bezea se adauga peste mere si se intinde cat mai uniform, apoi se introduce din nou in cuptor pentru 25min
  10. Dupa coacere, prajitura cu mere, blat pufos si bezea se lasa la racit in tava, apoi se taie in forma dorita

Prajitura cu mere, blat pufos si bezea



  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Prajitura cu mere, blat pufos si bezea o combinatie irezistibila pentru iubitorii de prajituri facute in casa din ingrediente simple, ieftine si la indemana. Prajitura cu mere este cu siguranta desertul copilariei pentru multi dintre noi, gustoasa si aromata, foarte usor de pregatit. Recomand si reteta de Prajitura simpla cu mere si aluat fraged cu unt

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc merele. Acestea se spala se decojesc si se curata de cotor, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari
  2. Merele razuite se pun intr-o tigaie, se adauga zaharul si praful de scortisoara, se amesteca bine de cateva ori si se porneste focul. Merele se tin pe foc aprox 20min sau pana cand zeama scade complet, apoi se lasa la racit
  3. Pentru blat, intr-un vas se mixeaza zaharul impreuna cu galbenusurile pana cand zaharul este complet dizolvat si se obtine o crema fina, apoi se adauga untul moale se mixeaza 2-3min, urmeaza, laptele, faina si praful de copt. Compozitia pentru blat se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate si se obtine un aluat lipicios
  4. Compozitia se pune in tava 30x20cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, cu ajutorul unei spatule se intinde uniform. Neavand tava cu margini detasabile, eu am folosit hartie de copt, usor mai complicat dar in final am reusit, voi incerca data viitoare sa tapetez tava cu unt si faina
  5. Peste compozitia pentru blat se toarna umplutura de mere si se procedeaza la fel, acestea se intind uniform cu o spatula
  6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 25min
  7. Intre timp se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana cand se obtine o bezea ferma
  8. Se scoate tava din cuptor si se reduce temperatura la 150°C
  9. Compozitia pentru bezea se adauga peste mere si se intinde cat mai uniform, apoi se introduce din nou in cuptor pentru 25min
  10. Dupa coacere, prajitura cu mere, blat pufos si bezea se lasa la racit in tava, apoi se taie in forma dorita

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile